Yüzde 85'i patlamaya hazır!

Türkiye'deki inşaatların yüzde 85'inde iş güvenliği yok. İtiraf gibi açıklama Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik denetlenen ve mühürlenen işyerini sayısını da söyledi. Tablo oldukça vahim.

Abone ol

Habertürk'e konuşan Çalışma Bakanı Faruk Çelik denetlenen inşaatlarla ilgili korkutan rakamları açıkladı. "2 bin inşaatı denetledik, bin 600'ünü mühürledik" dedi.

"Son iki ayda 5 büyük ilimizde 2 bine yakın inşaat denetledik. Bunların bin 650’sini inşaat güvenliği standartlarına uymadığı için mühürleyerek durdurduk. Daha sonra işleri devam etsin diye bunların büyük bölümü standartları yerine getirerek mühürü kaldırttı. 500 inşaat ise standartları yerine getirmemeye devam ettiği için iki aydır mühürlü. Bunlar arasında büyük projeler de var"

Şu an için 500 inşaat, işçi sağlığı iş güvenliği önlemleri alınmadığı için mühürlü. Bakan Çelik'e göre bu tür eksikliklerin önüne geçmek için mevzuatta hiç bir eksiklik yok. O'na göre çalışma hayatındaki "anlayışın" değişmesi gerekiyor.

"İş yapma anlayışımızı değiştirmemiz lazım. Söz konusu tasarı işverenlere de ciddi sorumluluk yüklüyor. Standartları dikkate almadan çalışmaya devam eden işverene 3 yıl hapis cezası getiriyoruz. Bu ceza paraya da çevrilemeyecek."

ulusalkanal.com.tr

''Atatürk Gençliğine cam şişelerle saldıran PKK yandaşlarını kınıyorum...'' Gündem AYM'den Ak Saray kararı Gündem Erdoğan onayladı! Başbakanlık'a gönderildi Gündem ''Dönem bitiyor zorda kalırız'' Gündem