''Türkiye, ŞİÖ'ye ağırlığını koymalı''

Türkiye, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne ağırlığını koymalı. Birlikte küresel tehditlere karşı tek yumruk olmamız lazım." Bu sözler, Örgütün kurucularından Orgeneral Leonid İvaşov'a ait. Türkiye dahil Asya ülkelerinin Şanghay İşbirliği örgütü ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini söyleyen İvaşov, 21'inci Yüzyılın Asya yılı olacağını vurguladı.

Abone ol

Şanghay İşbirliği Örgütü kurucularından Orgeneral Leonid İvaşov, “Türkiye 21.Yüzyıl’da kendi konumunu belirlemeli. Batı’nın mı ya da Asya’nın mı bir parçası olacak diye kaderini belirlemeli" dedi.

Batı kapitalizminin Asya'ya fırsat vermediğini söyleyen İvaşov, Ortadoğu'daki kaosun nedeninin Batı olduğunu belirtti. İvaşov, Avrasya bölgesinin buna karşı kurumlarının oluşturması gerektiğinin altını çizdi. Amerika'nın Asya'daki etkisini azaltmak için Şanghay İşbirliği Örgütü ile Avrasya Birliği'nin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

İvaşov, İran'ın ve BRİCS ülkelerinin de Şangay İşbirliği Örgütü'ne üye olacağını belirtti. Ankara'nın Şangay ile ilişkilerini artırması ve örgüte tam üye olması gerektiğini kaydetti.

21. Yüzyılın Asya yılı olacağını vurgulayan İvaşov, "Türkiye de ŞİÖ’de ağırlığını koymalı. Birlikte küresel tehditlere karşı tek yumruk olmamız lazım." dedi.

Öte yandan Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin de Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olmasının dünyaya çok şey kazandıracağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ ve PKK protesto edildi Gündem Profesör Doktor Sencer İmer: Saldırılar, TSK'nın Cerablus'ta PYD ilerleyişini durdurmasına yanıt Gündem Cizre'de şehit olan 4 polis memleketlerinde toprağa verildi Gündem Şemdinli'de çatışma çıktı: 3 terörist ölü ele geçirildi Gündem