Galatasaray Avrupa şampiyonu

Son yıllarda Avrupa'da ve dünyada kupalara ambargo koyan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenerek 5. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Abone ol

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşen 2014 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında organizasyona ev sahipliği yapan İspanya'nın Fundosa ONCE takımı ile karşılaştı.

Birbirlerine iyi hazırlanmış gözüken her iki takımda ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçirdi.

Engelsiz Aslanlar, daha sonra Filipski ve Özgür Gürbulak'ın etkili oyunuyla farkı açarken, Fundosa Once takımından Latham kaydettiği 10 sayı ile skora cevap versede ilk periyotu temsilcimiz 15-19 önde bitirdi.

Karşılıklı basketlerle geçilen ikinci çeyrekte bitimine az bir süre kala beraberliği yakalayan Fundosa Once, ilk devreyi de 33-32 önde kapattı.

Oyunda tekrar üstünlüğü ele alan takımımız 3. çeyeği 47-52 önde kapattı.

Karşılıklı basketerle geçen mücadelede bitime 5DAKİKA kala sarı kırmızılılar 57-60 önde girdi. Son dakikaları heyecan dolu geçen mücadeleden Galatasaray, salondan 64-71 galip ayrılarak beçinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray'da hedef kupa Spor İstanbul etabını Mark Cavendish kazandı Spor Şampiyon belli oluyor Spor Hoşgeldin Balkes! Spor