Uğur Kurt'u vuran polisin ifadesi ortaya çıktı!

Okmeydanı'nda Uğur Kurt'u vuran polis memuru S. K'nın müfettiş ifadesi ortaya çıktı. Silahını korku ile ateşlediğini söyleyen polis, "Silahımdan çıkan mermi tesadüfen başka birine denk geldi" dedi.

Abone ol

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Cemevi'nin bahçesinde bulunan Uğur Kurt'u vuran polis S.K'nın müfettiş ifadesi ortaya çıktı.

Kurt'un ölümüne neden olan S.K, ifadesinde göstericileri korkutmak amacıyla silahını ateşlediğini söyledi.

Araca isabet eden molotofkokteyli nedeniyle korkuya kapıldığını belirten S.K "silahımdan çıkan mermi tesadüfen başka yere denk geldi" dediği öğrenildi.

"Ekip amirimiz Şehabettin kendini kenara attı. Molotoftan kurtuldu. Ben duyduğum silah sesi ve yediğimiz molotof nedeniyle diri diri yakılacağımızı düşündüm. Bu sebeple bize molotof atmakta olan şahısları korkutma düşüncesiyle önce yere sonra da havaya ateş ettim."

S.K ifadesinde Uğur Kurt'un vurulduğunu sonradan öğrendiğini söyledi. Ancak görüntülerde bir kişinin aralarında S.K.'nın da bulunduğu polislere doğru koştuğu, birinin vurulduğunu söyleyerek ambulans çağırmasını istediği görülüyordu. Olay yerindeki polislerin ise "Görmuyor musun bizi yaktı" diyerek ambulans çağırmadığı ortaya çıkmıştı.

Kurt'un ailesinin avukatlarının polis S.K.’nın eylemi için “meşru müdafaa” diyen Savcı Hasan Yılmaz’ı görevi kötüye kullanmak suçundan HSYK'ya şikayet ettiği bilgisine ulaşıldı.

ulusalkanal.com.tr

AKP=CHP=MHP=? Gündem TBMM'de ortalık karıştı! Gündem Ekmel Bey'in sloganına sosyal medya ne dedi? Gündem IŞİD'den ricacı oldu Gündem