HES direnişi ve Soma'nın öfkesi Bakanlık yetkililerine geçit vermedi

Abone ol

Manavgat Ahmetler, Köprülü, Güçlüköy, Güneycik ve Gençler köylüleri, yürütmesi durdurulan HES Projelerinin yeniden faaliyete geçmesi için girişimde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapması zorunlu olan ÇED kapsamlı Halkı bilgilendirme toplantısını "Halkın direniş alanına" çevirdi. Güçlüköy de yapılması planlanan toplantının başlayacağı saatlerde, bine yakın köylü Antalya Konya karayolunda yürüyüşe geçti. Köylü kadınların yoğun olduğu yürüyüş kolunun en önünde "Madende Canlarımız, Ahmetlerdeki Suyumuzun Katili Özelleştirmeler. Soma Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz" yazılı pankart taşındı.

Kollarına siyah bant takan eylemci köylüler,Bakanlık yetkililerinin toplantı yapacakları mekana sırtlarını dönerek protestolarını sürdürdüler. Kadınlar çan ve teneke çalarak, erkekler Bakanlık aracının üzerine pankartlar örterek her türlü görüşmeye ve uzlaşmaya karşı olduklarını dillendirdiler.

Köylü kadınlardan Hatice Kocaakça "Yabancı ülkelerin bile yas ilan ettiği yüreklerimizin dağlandığı bir zamanda bu ne utanmazlıktır. Gelip tüccarlarını, rantçılarını bize kabul ettirmeye çalışıyorlar " diyerek öfkesini dile getirdi.

Bir süre boş toplantı salonunda bekleyen yetkililer, toplantı yaptıklarına dair tutanak hazırlamak isteyince, köylüler avukatları ile birlikte sonuç tutanağının kendilerine gösterilmesini istediler. Çünkü, daha önce köylülerin protesto ettiği ve katılmadığı HES bilgilendirme toplantılarına katılım sağlandığı yönünde yazılan tutanaklar HESçilerin önünü açmıştı.

Köylünün 4 saat süren direnişinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi elinde şu tutanakla döndü: "Toplantı yerine halk katılım sağlamamış ve bilgilenmek istememiştir. Toplantı esnasında toplantı yeri önünde kalabalık halk grubu tarafından protesto gösterileri yapılmıştır. "

Bu gelişmenin ardından yurttaşlar, Soma da hayatını kaybeden maden şehitleri için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

ulusalkanal.com.tr

Liselerde Soma nöbeti Yurt Denizli Soma için ayakta Yurt El koyma yetkisini Danıştay iptal etti! Yurt Tayyip Erdoğan istifa etmeli Yurt