Protestoların sürdüğü Erivan'da siyaset çıkmazda

Azerbaycan'ın hezimete uğrattığı Ermenistan'da siyasi kriz derinleşiyor. Erivan sokakların protestolar sürerken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, erken seçim çağrısı yaptı. Yenilginin özeleştirisi ise Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Petrosyan’dan geldi. Petrosyan, ülkede yaşananlardan dolayı hem iktidarı hem muhalefeti eleştirdi. "Ermeni ulusu her zamanki gibi sonradan gelen akıl hastalığının kurbanı oluyor” dedi.

Abone ol

Dağlık Karabağ’da sivilleri hedef alarak başlattığı savaşta Azerbaycan’a yenilen Ermenistan’da siyasi kriz tırmanıyor.

Başkent Erivan sokaklarında kayıp askerlerin aileleri eylem yaptı. Zorla askere alınan çocuklarının nerede olduğunu bilmediklerini söyleyen anneler ya ölüsü ya da dirisini getirin diye haykırdı, "Çocuklarımız nerede" diye sordu.

Ermenistan siyaseti ise Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifaya direnmesi nedeniyle çıkmaza girmiş durumda…

Yenilgi anlaşmasını imzaladıktan sonra ortadan kaybolan Paşinyan, günler sonra ortaya çıktı, soluğu parlamentoda aldı. Muhalefet temsilcileri ise Paşinyan’ı yuhalayarak, “Seninle ancak istifanı görüşebiliriz” sloganları attı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, erken seçimlerinin kaçınılmaz olduğunu, seçim öncesinde ülkenin idaresinin ulusal mutabakat hükümetine devredilmesi gerektiğini söyledi. Sarkisyan, “Hepimiz Paşinyan’ın istifa vermesi ve erken seçim yapılması konusunda hemfikiriz” dedi.

Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanı, ülkedeki karışıklığın ortasında, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile görüştü. Karabağ konusu ve ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmeye, Veliaht Prensin Ulusal Güvenlik Danışmanı da katıldı.

Siyasi krizin derinleştiği Ermenistan’da özeleştiriyse, ülkenin ilk Cumhurbaşkanından geldi. Eski Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, hem iktidarı hem muhalefeti eleştirdi. “Türkler gibi olamadık, Ermeni ulusu her zamanki gibi yine sonradan gelen akıl hastalığının kurbanı oluyor” dedi.

ulusal.com.tr

Şırnak Silopi'de Vatan Partisi rüzgarı: Kanaat önderleri partiye katıldı Gündem 9 yaşındaki Hamza'yı PKK kaçırdı: Annesi evlat nöbetine başladı Gündem PKK/KCK'ya operasyonda 8 gözaltı Gündem Terörle mücadele sürüyor: 6 PKK'lı öldürüldü Gündem