Eğitim-İş’ten Atatürk’e hakarete tepki

Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube Başkanı Galip Reha Ertekin Atatürk’e hakaret eden yobazlara karşı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Abone ol

Eğitim-İşAdana 1 No’lu Şube Başkanı Galip Reha Ertekin Atatürk’e hakaret edenlere karşı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube Yönetimi adına Başkan Galip Reha Ertekin Atatürk’e hakaret eden Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar’ı düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Başkan Ertekin yaptığı açıklamada şunları belirtti; AKP iktidarı boyunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının bir özgürlükmüş gibi kullanılması, son günlerde sıklaştı. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’e, o Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında, şüphesiz ki siyasi duyarsızlığının payı büyüktür.

YOBAZLARIN “DERİN” BİR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Ertekin, TVNET televizyonunda yayınlanan program için sözlerini şöyle sürdürdü: Bilindiği üzere son olarak TVNET denilen televizyon kanalında AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir “tarihçi” ve Nur Cemaati "hocalarından" olduğu belirtilen bir meczup, Atamızın aziz hatırasına leke sürmeye çalışmıştır. TVNET’te “Derin Tarih” adlı programda konuşan, tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş, ve Atatürk’e hakaret etme konusunda yobazların “derin” bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır.

ZÜBEYDE HANIM’A HAKARET ETTİ

Galip Reha Ertekin, Hasan Akar’ın internet üzerinden yayınladığı videoya da tepkisini dile getirdi; Manidar şekilde yakın bir zamanda bir başka alçaklığa daha şahit olduk. Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar denilen yobaz, internete düşen bir videoda Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret etti. Eğitim-İş olarak cevap değil, ceza hak eden bu alçaklıkların son günlerde sıklaşmasının arkasındaki karanlığı görüyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Ertekin suç duyurusunda bulunduklarını belirtti; Bilindiği üzere Eğitim İş olarak bu hakaretleri hiçbir zaman cevapsız bırakmadık. Hem yargıya taşıdık, hem takipçisi olduk. Eğitim İş Adana 1 No’lu Şube olarak uyarıyoruz: "Sakın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın! Unutulmasın ki: Bu Cumhuriyet, Atamızın aziz hatırası sahipsiz değildir. Bu yalanlar, gerçeğin parlaklığında yok olacaktır.

Kamuoyuna da çağrımızdır: Sessiz kalmayalım! Bu örgütlü saldırıya, toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, “Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız” diyen Atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur.

Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarının bu saldırılarına karşılık bugün ve yarın, örgütlü olduğumuz her ilde alanlarda olacağımızı ilan eder, sadece öğretmenlerimizi değil, Cumhuriyet aşkıyla yaşayan tüm yurttaşlarımızı bekleriz." diye sözlerini bitirdi.

EĞİTİM-İŞ ADANA 1 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ SEÇİMİ YAPILDI

Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube Yönetimi 6 Nisan’da yaptıkları seçimde yeni yönetimini belirledi. Seçilen yeni yönetimin görev dağılımı yapıldı.

Görev dağılımını basın açıklamasıyla duyuran Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube başkanı Galip Reha Ertekin şunları belirtti:

Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube 5. Olağan Kongremizin resmi sonuçları Adana Yüksek Seçim Kurulunca tarafımıza iletilmiştir.

Delegelerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Eğitim-İş Adana 1 No’lu Şube 5. Olağan Kongremizde mevcut yönetim güven tazelemiştir. Bu süreçte kongremize katılan ve daha demokratik bir sendika için oy kullanan tüm üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize ve delegelerimize teşekkür ederiz.

Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü korumak ve sonsuza kadar yaşatmak üzere 2005’te kurulan Eğitim-İş, tüm eğitim çalışanlarının ve tüm emekçilerin emeğine ve iş güvencesine sahip çıkmaya devam edecektir.

Bizler! Mustafa Kemal’in öğretmenleri olarak Atatürk, Cumhuriyet devrimleri ve Cumhuriyetin kurucu değerlerini ilke edindik. Çağdaşlıktan yana, laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin tasfiye edilmeye çalışıldığı bu süreçte Eğitim-iş Adana 1 No’lu Şube olarak emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinde daha etkili ve yetkili bir sendika için en önde olacağız.

Sendikamız Eğitim-İş Cumhuriyet devrimlerini ve Cumhuriyetin kurucu değerlerini kendisine rehber kabul eder. Kurucu değerlerimize karşı yapılan her türlü girişimin karşısında Eğitim-İş vardır. Son günlerde gerici yobazların Mustafa kemal Atatürk’e ve annemiz Zübeyde Hanım’a yaptıkları hakaretleri bir alçaklık olarak değerlendirmekteyiz. Eğitim-İş olarak bu hakaretleri cevapsız bırakamayacağız. Cumhuriyet ve Atamızın aziz hatıraları sahipsiz değildir. Okullarda ve her yerde Eğitim-İş’li öğretmenler olarak Büyük Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatacağız. Karanlığa ve yobazlığa teslim olmayacağız.

Yeni dönemde ilkelerimiz doğrultusunda çalışacak olan ve Cumhuriyet değerlerini kararlılıkla savunacak olan yönetim kurulunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

ŞUBE YÖNETİM KURULU

ŞUBE BAŞKANI : GALİP REHA ERTEKİN

ŞUBE GENEL SEKRETERİ : MEHMET BATMACA

ŞUBE MALİ SEKRETERİ : YILMAZ ÇETİN

ŞUBE ÖRGÜTLENME SEKRETERİ : BÜLENT DONBALOĞLU

ŞUBE ÖZLÜK-HUKUK SEKRETERİ : SEHER EMRE

ŞUBE EĞİTİM SEKRETERİ : İSA KAYADAN

ŞUBE BASIN YAYIN SEKRETERİ : AYLİN KOÇOĞLU

Beysun Tankut

ulusalkanal.com.tr

Polislerin 12 saatlik mesai iptal edildi Gündem Giresun Merkez Ambaralan'da deprem oldu Gündem Mehmet Gücüyetmez ve Alper Seven son yolculuğuna uğurlandı Gündem Gaziantep'teki FETÖ/PDY operasyonunda 19 tutuklama Gündem