Milliî Güvenlik Kurulu yarın toplanıyor

Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle ertelenen Millî Güvenlik Kurulu'nun ağustos ayı olağan toplantısı yarın yapılacak. MGK'nın ana gündem maddesi, "PKK'ya yönelik büyük süpürme opersayonu ile seçim güvenliği" olacak.

Abone ol

Milliî Güvenlik Kurulu 12 yıl aradan sonra ilk kez eylülde toplanacak.

Koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamadığı için 2 Eylül tarihine ertelenen MGK'nın ağustos ayı olağan toplantısı, yeni üyelerin katılımıyla yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ak Saray'da gerçekleştirilecek toplantıda, asker ile sivil kanadın yeni yüzleri ilk kez biraraya gelecek.

Hükûmet kanadını MGK'da temsil edecek yeni isimler, Başbakan yardımcıları Cevdet Yılmaz ile MHP’li Tuğrul Türkeş, bağımsız İçişleri Bakanı Selami Altınok ve bağımsız Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu olacak.

MGK'nın askerî kanattan da yeni üyeleri olacak. Orgeneral Hulusi Akar MGK’ya "Genelkurmay Başkanı" sıfatıyla ilk kez katılacak. Kara ile Hava Kuvvetleri Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı da MGK'da ilk kez yeralacak.

MGK'da gündemin ana maddeleri "Terör operasyonları ile seçim güvenliği" olacak. PKK'nın şehir eylemleri için kırsalda depoladığı silahların "süpürme operasyonu" ile temizlenmesi planları yapılıyor.

Güvenlik ile istihbarat birimlerinin hazırladığı raporların değerlendirileceği toplantıda, seçime kadar bölgede güvenliğin sağlanmasına yönelik önlemler masaya yatırılacak.

Toplantıda IŞİD'e yönelik sınır ötesi operasyonlar ile F tipi örgütle mücadele konusundaki çalışmalar da gözden geçirilecek.

ulusalkanal.com.tr

100 yıl sonra yeniden “Kafkas Seddi” Gündem Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit: Hiçbir mazereti olamaz! Gündem Balıkçıların ilk bereketi bakın ne oldu Gündem Ankara için 30 günlük kritik karar Gündem