Hollanda bugün seçim günü

Hollanda da bugün seçim günü. Seçmenler sandığa Türkiye ile yaşanan diplomatik krizin gölgesinde gidiyorlar. Yarışta, anketlere göre başı çeken iki lider var. Başbakan Mark Rutte ve Irkçı lider Geert Wilders. İkili özellikle Türkiye ile yaşanan diplomatik krizi iyi değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye ile yaşanan gerilimle gündeme gelen Hollanda'da bugün genel seçim düzenleniyor. Ülkedeki birçok sandıkta oy verme işlemi türkiye saatiyle 9 buçukta başladı. Sandıklar 23'te kapanacak.

Özgürlük Partisi lideri Wilders ve Liberal parti lideri Rutte gözünü başkanlık koltuğuna dikmiş durumda. Adaylar seçim sürecinde Türkiye üzerinden yaptılkarı politika ile ciddi bir oy topladı.

Anket sonuçları incelendiğinde Rutte küçük bir farkla Wilders'ı geçmiş görünüyor. Geert Wilders'ın seçim vaatlerinde İslam karşıtı görüşler ön plana çıkıyor. Rutte'nin ise Türkiye karşıtı söylemleri dikkat çekiyor.

Peki Hollanda'da yaşayan Türkler ağırlıklı olarak hangi partiye oy verecek. Rutte ve Wilders'a yönelik karşıt bir tutum hakim. Türklerin kurduğu Denk Parti ise öne çıkan seçenek...

Hollanda'daki seçimlerde sığınmacıların haklarını savunan Yeşiller Partisi'de öne çıkan partiler arasında.

Hangi parti birinci çıkarsa çıksın koalisyon kurulması gerekecek. Rutte ve Wilders ise koalisyona fikrine yanaşmıyor. Ancak Hollanda'da hükümet kurmak için 150 kişilik parlamentoda 79 milletvekili çıkartmak gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Putin: Biliyorsunuz, Medvedev’i koruyamadık Dünya Almanya'dan önemli karar! Türk kızının katili sınır dışı edilecek! Dünya İspanya'da 10 bin silah ele geçirdi! Korkunç şüphe Dünya Palmira temizleniyor Dünya