Rusya'dan kritik Suriye uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri'ni Suriye'deki bölücü faaliyetleri nedeniyle uyardı. Lavrov, ABD’nin eylemlerinin Kürt sorununda çok ciddi bir patlamaya yol açabileceğini belirtti.

Abone ol

Görüntü: Lavrov Arşiv

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki gelişmelere ilişkin Amerika Birleşik Devletlerini uyardı. Rusya Dışişleri Bakanı, ABD'nin Suriye'deki eylemlerinin Kürt sorununda çok ciddi bir patlamaya neden olabileceğini ifade etti.

Suriye yönetimi, Fırat'ın doğusunda egemenlik iddiasında bulunan PKK/PYD'nin varlığını resmen tanımıyor. Suriye hükümeti bu bölgede terör örgütüne belirli dönemlerde silah bırakma çağrısında da bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri ise terör örgütü PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığını kalıcı hale getirmek için bir dizi girişimde bulundu. Bölgedeki petrol kaynakları Amerikalı Delta Enerji şirketi tarafından çıkartılıyor. Buradan elde edilen gelirler ise terör örgütünün kasasına giriyor. Yine ABD, PKK/PYD öncülüğünde diğer siyasi grupların birleştirip, Suriye'nin kuzeyinde kalıcı bir federatif model oluşturulmayı hedefliyor.

Soylu'dan teröristlere uyarı "Dağdaki her örgüt mensubu için köprüden önceki son çıkıştır" Gündem KKTC'ye can suyu: Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Tatar birlikte yaptı Gündem İstanbul’un Kurtuluşu’nun 97. yılı Gündem Servis şoförleri zor durumda Gündem