Yılan hikayesine dönen yıkım işi...

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, dünyaca ünlü Kızkumu Plajı'nın önünde kaçak olduğu belirlenen ve geçen yıl Kasım ayında son anda çıkarılan yürütmeyi durdurma kararıyla yıkımı ertelenen tesis, tarafların savunmalarını alan mahkemenin onay vermesinin ardından yıkıldı.

Abone ol

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, dünyaca ünlü Kızkumu Plajı'nın önünde kaçak olduğu belirlenen ve geçen yıl Kasım ayında son anda çıkarılan yürütmeyi durdurma kararıyla yıkımı ertelenen tesis, tarafların savunmalarını alan mahkemenin onay vermesinin ardından yıkıldı.

Marmaris İlçe Belediyesi'nce Orhaniye Mahallesi'ndeki 550 metre uzunluğunda, Kızkumu Plajı'nın da bulunduğu koydaki bir tesis hakkında kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındı. İlk olarak geçen 16 Kasım'da, zabıta ve jandarma gözetiminde tesisin bir bölümü yıkıldı. İşyeri sahibi Celal Ataş'ın talebi üzerine eşyaların zarar görmeden çıkartılması için 10 gün süre tanındı. Geçen yıl 26 Kasım'da sürenin dolması üzerine belediye ekipleri yıkım için Orhaniye'ye geldi. Dozer yıkım alanına girmek üzereyken, işletme sahibi Celal Ataş ekiplere yıkımın durdurma kararı olduğunu açıkladı. Ataş'ın avukatı tarafından son dakikada yetiştirilen Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nce verilen 15 günlük yürütmeyi durdurma kararı üzerine yıkım gerçekleşmedi. Tarafların savunmasını alan mahkeme, belediyeyi haklı bularak yıkıma onay verdi. Mahkeme kararını alan Marmaris Belediye'si Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri eşliğinde bugün sabah saatlerinde tesisi iş makineleri ve dozerlerle yıktı.

Yıkımla ilgili bilgi veren Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Han, kıyı kenar çizgisi içinde bulunan bu işletme ile ilgili idari uygulamalara önceden başladıklarını belirterek, "Yaptığımız bu idari uygulamalar ilk önce mühürleme, mühürlemeye müteakip para cezası ve yıkım kararı şeklindeydi. Yıkım kararı işletmeciye tebliğ edildikten sonra kendisi bu kararı mahkemeye taşımış ve savunmaların alınması için geçici süreli bir yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Hatta biz bu kararı yıkım için geldiğimiz gün öğrenmiştik. Mahkemenin bu ara kararından sonra tekrar dosyaları incelemesi neticesinde yıkım kararının iptalinin kaldırılmasıyla bugün burada alınan yıkım kararını uyguladık" dedi.

Tepki gösteren işletmeci Celal Ataş, "Burası 40 yıllık bir işletme. 15 yıldır ihale usulü kiralayarak ben işletiyorum. Kiramı, işgaliyemi ödüyorum. Şimdi gelip bana burası kaçak diyorlar. Burası kaçaksa bana burayı nasıl bu kadar süre kiraladılar. 100'den fazla yıkım kararı çıkan yer var. Diğerleri yıkılmazken, benim işletmemin yıkılması biraz manidar" diye konuştu.

İKİ İSKELE DE YIKILDI

Öte yandan, Orhaniye'de bulunan altı kaçak iskele için de mahkemeden yıkım kararı çıktığı belirtildi. Söz konusu iskelelerden ikisinin yıkıldığı, diğerlerinin ise birkaç gün içinde yıkılacağı kaydedildi.

Hürriyet

Otomobil bariyerlere girdi: 1 yaralı Yurt Şanlıurfa'da ki kız ölğrencilerin eylemi gece de sürdü Yurt Beş ayaklı kuzu şaşırttı Yurt Yürüyen merdivende kaza Yurt