İhsanoğlu o soruya bu yanıtı verdi

Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilirse nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını anlattı. İhsanoğlu, "Proaktif olacağım. Ancak Cumhurbaşkanlığı yetkilerini Anayasa’nın belirttiği doğrultuda kullanacağım" dedi. İhsanoğlu, AKP'den adaylık teklifi aldınız mı sorusuna, ""Bunun cevabı tarihe mal olacak bir şeydir" yanıtını verdi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilmesi durumunda nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını anlattı.

Hürriyet'e konuşan İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı yetkisini hem Anayasa’dan hem de doğrudan halk tarafından seçilme yoluyla alacak. Bu, cumhurbaşkanının bir hakem rolü oynamasını öngörür" dedi.

Erdoğan'a benzer ifadeler kullanan İhsanoğlu, "Proaktif olacağım. Ancak Cumhurbaşkanlığı yetkilerini Anayasa’nın belirttiği doğrultuda kullanacağım" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, benzer açıklamaları Habertürk'e de yaptı. İhsanoğlu, "Elbette aktif olmak lazım. Cumhurbaşkanlığı yan gelip yatma yeri değildir. Çok aktif olmak lazım ama bu aktiflik ters istikamette olursa ülkenin hayrına olmaz" dedi.

İhsanoğlu, adının 2007'de AKP'nin Köşk adayları arasında geçmesiyle ilgili soruyu da yanıtladı. İhsanoğlu, "AKP'den adaylık teklifi aldınız mı" sorusuna, "Bunun cevabı tarihe mal olacak bir şeydir. Konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan’ın 2015 Ermeni planı Gündem MİT'in Türk lejyonerleri Gündem Siyasete dönme mesajı verdi Gündem İŞKUR'dan skandal sözlük! Gündem