Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor

Suriye Destek Grubu, ABD'nin New York kentinde biraraya geldi. Viyana görüşmelerinin devamı niteliğinde olan toplantıda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor. Gözler bu toplantıya çevrilmişken, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki gruplara üçüncü kez silah gönderdiği açıklandı.

Abone ol

Suriye Destek grubunu oluşturan ülkelerin Dışişleri Bakanları ABD'nin NewYork kentinde bir araya geldi. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Toplantıya Rusya, Almanya, İran, Fransa, Suudi Arabistan, Türkiye ve İngiltere'nin temsilcileri katıldı.

ABD'nin New York kentinde yapılan toplantı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan toplantıların devamı olarak görülüyor.

New York'taki zirvenin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Moskova temaslarının ardından yapılması da önem taşıyor. Rusya tarafından gelen açıklamaya göre; bu zirvede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasında planlanan bir görüşme olmayacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı öncesinde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ve Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda üç bakanın görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Gözler bu toplantıya çevrilmişken, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki gruplara üçüncü kez silah gönderdiği açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

İbadi’den İslam ittifakı’na tepki: Buradaki temel yanlış... Dünya 2016 için sıcaklık uyarısı Dünya ABD'den Putin'e: Saçmalık Dünya Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırı Dünya