'Terörün arkasında ABD var'

42 ilde yapılan araştırmaya göre, halkın yüzde 80'i terörün arkasında Amerika olduğunu düşünüyor. Araştırma, Adil Gür'ün sahibi olduğu şirkete ait. 3 bin 35 kişinin katılımıyla yapılan anket, halkın terör konusundaki bilincini ortaya koydu.

Abone ol

Türkiye'de her 4 kişiden 3'ü terörün arkasında başka güçlerin olduğunu düşünüyor. Halkın büyük çoğunluğuna göre de saldırıların arkasında Amerika var.

Bu tespit, 42 ilde 3 bin 35 kişiyle yapılan anketin sonucu. Kamuoyu yoklamaları ve seçim anketleri alanında faaliyet gösteren A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, anket sonuçlarını Milliyet Gazetesi'ne değerlendirdi.

Katılımcılar, sorulara parti aidiyetiyle yanıtlar verdi. Buna rağmen terör ve arkasındaki güçler konularında ortak yanıtlar geldi.

Ankete katılanların yüzde 76'sı "Terörün arkasında başka güçler var" dedi.

Katılımcılara, "Terörü desteklediğini düşündüğünüz bu güçler kim veya kimler?" diye soruldu. Birinci sırayı Amerika aldı. Amerika'yı ise sırasıyla İsrail ve Avrupa Birliği takip etti.

TERÖRÜN ARKASINDA KİM VAR - HALKIN YANITLARI

%80.3 Amerika

%45.1 İsrail

%34.5 AB ülkeleri

%22.9 Dış güçler

ulusalkanal.com.tr

AKP'li Şahinbey Belediyesi fetva içerikli kitap dağıttı Gündem Semt pazarları kar altında Gündem Türkiye’deki taşınmazlar yabancıların elinde Gündem İşte Mehmetçik ile küçük çocuk arasında yaşanan o diyalog Gündem