O karar kaldırıldı!

Savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü ikinci dalga yolsuzluk operasyonunda mal varlıklarına tedbir konulan AKP'ye yakın 7 işadamı hakkındaki karar kaldırıldı. Tedbir kararı kaldırılan isimler arasında, Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutub, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Abdullah Tivnikli ve Cengiz Aktürk de bulunuyor.

Abone ol

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ikinci dalgasında malvarlıkların tedbir konulan 7 işadamı hakkındaki bu karar kaldırıldı.

Hürriyet'in haberine göre, SavcıMuammer Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmada, nöbetçi mahkemenin AKP'ye yakın 7 işadamının mal varlıklarına tedbir kararı hiçbir kuruma gönderilmedi. 25 Aralık 2013 tarihli nöbetçi mahkeme kararı bu nedenle uygulamaya konulmadı.

Yolsuzluk ve rüşvet şüphesiyle mal varlıkları dondurulan kişiler BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, İş adamı Usame Kutub, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Türk Telekom Ortağı Abdullah Tivnikli ve İşadamı Cengiz Aktürk'ten oluşuyordu. Zirve Holding ve Bosphorus 360 şirketlerinin mal varlıklarına da tedbir kararı konulmuştu.

Savcı Muammer Akkaş da yazılı basın açıklamasında, mahkeme tarafından alınan kararların uygulanmadığını ve delillerin karartıldığını anlatmıştı.

Rüşvet operasyonunun birinci dalgasında tutuklanan Barış Güler hakkındaki mal varlığını dondurma kararı da kaldırıldı. Ancak, Güler'in sevinci kursağında kaldı. Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Muammer Güler ise, İstanbul Metris Cezaevi'nde yatan oğlu Barış Güler'i ziyaret etti. Basın mensuplarının Güler'in görüntüsünü çekmesi engellendi.

ulusalkanal.com.tr

Eski bakan Metris Cezaevi'nde Gündem AKP'nin yeni yargılama planı Gündem Hatay'da 'silah dolu TIR ' Gündem Silivri zindanından AİHM kararını değerlendirdiler Gündem