CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bylock listeleri iktidarın elinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu referandumla ilgili, "Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı'nın meşruiyetini tartışmayız. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar görevine yasal sınırları içinde devam eder. " dedi. FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "İktidar kanadında 120-150 arası FETÖ'cü milletvekili olduğu biliniyor. 15 Temmuz Darbesi aydınlatılmadı. Çünkü darbenin siyasi ayağı hükümetin içinde" ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri bir araya geldi.

BAŞBAKAN'IN "FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI YOK" AÇIKLAMASINA YANIT

Kılıçdaroğlu toplantıda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. CHP lideri, Başbakan Binali Yıldırım'ın "FETÖ'nün siyasi ayağı yok" açıklamasına yanıt verdi.

"120-150 ARASI FETÖ'CÜ VEKİL VAR: Atamaları yapanlar siyasi ayağı oluşturuyor. İktidar kanadından 120-150 arası FETÖ'cü milletvekili olduğu biliniyor. Bylock listeleri iktidarın elinde. Savcılıklara bu isimler seçilerek gönderiliyor, suçluyu korumak suçtur. Listeyi gizliyorsanız gerçek anlamda başbakan değilsiniz. Bylock'çu vekillerin açıklanmaması "kontrollü darbe" tezini güçlendiriyor. Saat 21.00'de darbe mi olur du? Biliyorlardı. Adil Öksüz'deki GPS'yi hangi kurum ithal etti? 15 Temmuz Darbesi aydınlatılmadı. Çünkü darbenin siyasi ayağı hükümetin içinde."

REFERANDUM AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, referanduma ilişkin de konuştu. "Ciddi bir gizli hayırcı grup var. Hayır çıkar." dedi. Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı'nın meşruiyetini tartışmayacaklarını belirtti, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar görevine yasal sınırları içinde devam eder." ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM VE SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Referandum kampanyasının eşitsiz koşullarda yapıldığını belirten CHP Genel Başkanı, "erken seçim ihtimalinin çok zor olduğunu" söyledi. Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu "Teklifi hükümete verdik." dedi.

KERKÜK'E KÜRDİSTAN FLAMASI

Kılıçdaroğlu'na Kerkük'e Kürdistan flaması asılması konusu da soruldu. Soruyu "Irak'ın toprak bütünlüğünü ve Irak merkezi yönetiminin anayasasını savunmalıyız. AKP hükümeti dış politikada yanlış yapıyor." yanıtladı.

Cumhuriyet döneminde ilk kez toprak kaybedildiğini belirten CHP Genel Başkanı, "Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması ve Bulamaç adasının Yunanistan tarafından işgal edilmesini" örnek gösterdi.

Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis yemekte buluştu Gündem Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 2800 kişinin bilgileri çalındı Gündem Bahçeli: Başının siyasi ayak olarak tanımlanması lazım Gündem Darbeciler, "başka şansımız yok" deyip 11 bomba daha attı Gündem