TSK'dan sniper roketi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki çok namlulu 122 milimetrelik topçu roketleri, güdümlü hale getirildi. Yön bulma sistemine sahip roketlerle, belirlenen hedefler 25 kilometre mesafeden keskin nişancı hassasiyeti ile vurulabilecek.

Abone ol

Roketsan "Sakarya" platformunda çok namlulu olarak kullandığı 122 milimetrelik topçu roketlerini güdümlenerek ateşlenebilir hale getirdi.

Geliştirme çalışmaları devam eden roketker, üzerine takılan yön bulma sistemi ile sniper yani keskin nişancı hassasiyetine de kavuştu.

TR-122 roketleri yapılan denemelerde başarıyla ateşlendi ve belirlenen hedefleri 25 kilometre öteden tam isabetle vurdu.

Güdüm yeteneği kazandırılan TR-122 sniper roketleri, sadece karadan değil denizden ve havadan da kullanılabilecek. Roketler savaş gemileri ve savaş uçaklarına da entegre edilecek.

GPS modüle sahip güdümlü 122 milimetrelik topçu roketleri havadan ateşlendiğinde yerçekimi etkisine maruz kalmadığı için menzilinde ciddi artışlar yaşanabiliyot. Bunu yanısıra roket ateşlendiği uçağın hızını da arkasına alarak hedefine çok daha hızlı varıyor.

ulusalkanal.com.tr

Sınırsızlar ekibi okullara bayrak, Atatürk posteri ve kitap dağıtıyor Gündem Sınırsızlar ekibi okullara bayrak, Atatürk posteri ve kitap dağıtıyor Gündem OECD: 2013’te taklit ve korsan mal ticaret hacmi 500 milyar dolar Gündem OECD: 2013’te taklit ve korsan mal ticaret hacmi 500 milyar dolar Gündem