Merkel "seçimler yenilensin" dedi

Almanya'da Eylül ayında gerçekleştirilen seçimler sonrası hükümet kurma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel "seçimler yenilensin" dedi.

Abone ol

Almanya'da genel seçimlerden sonra başlayan hükümet kurma çalışmalarında sonuç alınamadı. Almanya Başbakanı Angela Merkel azınlık hükümeti seçeneğine soğuk baktıklarını açıkladı. Merkel, "azınlık hükümetiyle iktidar olmaktansa, seçimlerin yenilenmesinden yanayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise Merkel'in seçim çağrısına olumsuz baktığını açıkladı. Steinmeier "partilere diyaloğa açık olma çağrısı yaparak, şu an için erken seçimin söz konusu olmadığını belirtti.

Almanya'da koalisyon ön görüşmeleri Hristiyan Birlik Partileri, Liberal Hür Demokrat Parti ve Yeşiller Partisi arasında yürütülüyordu.

ulusal.com.tr

Almanya'da Mecliste terör örgütü YPG flaması açıldı Dünya Nijerya'da camide bombalı intihar saldırısı Dünya Irak Tuzhurmatu'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Naim Süleymanoğlu'nun tabutunu öpmüştü! Ünlü halterciye soruşturma iddiası Dünya