Veliler, topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti

Antalya'da Barbaros Ortaokulu'na açılmak istenen İmam Hatip sınıflarına karşı tepkiler artıyor. Veliler, daha önce başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.

Abone ol

Antalya Barbaros Ortaokulu’nda imam hatip sınıfları açılmasına tepki büyüyor. Üstelik imam hatip sınıfı açılmasıyla ilgili uygulama yalnızca bu okulla sınırlı değil. Muratpaşa İlçesi’nde 7 okul daha aynı kadere zorlanıyor.

Veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önü önüne giderek, tepkisini dile getirdi.

Velilere, Veli-Der, TÖVİŞ ve Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi de destek verdi. Vatan Partisi ve CHP de velilerin haklı mücadelesinde yanındaydı. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, uygulamayı Tevhidi Tedrisata ve laik eğitim sistemine karşı başkaldırı olarak niteledi.

Türkiye Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği Başkanı Feray Atalay uygulamayı değerlendirdi.

Atalay, Antalya’da 20 ye yakın okulda da benzer sınıfların açılması kararı olduğunu söyledi.

Yeteri kadar imam hatip okulu olduğuna dikkat çeken Atalay, veliler olarak taleplerinin parasız, eşit, bilimsel, laik eğitim olduğunu vurguladı.

Eylemin ardından veliler uygulamaya karşı topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da tur teknesi yan yattı Yurt Oğlu alevler arasında kalan babanın çaresizliği Yurt Rize ve Artvin'de şiddetli yağış uyarısı korkuttu Yurt Hani ve Lice ilçelerinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı Yurt