Tahran, Ermeni soykırımı yalanına karşı çalıştaya heyet gönderdi

Ermeni soykırımı yalanına karşı İzmir'de düzenlenen çalıştaya İran'dan kritik bir destek geldi. İran çalıştaya resmi heyet gönderdi.

Abone ol

Ermeni soykırımı yalanına karşı düzenlenen çalıştaya İran resmi bir heyet göndererek destek verdi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER tarafından düzenlenen Uluslararası Asılsız İddialar, İşgal ve Terör Çalıştayı'nın ikincisi İzmir'de yapıldı. Geçen Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki gün süren çalıştaya ülkeler adına temsilciler katıldı. Sözde Ermeni soykırımı hakkındaki gerçekler konuklara anlatıldı.

Çalıştaya Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan, Tataristan, Afganistan ve Gürcistan ile birlikte İran da resmi heyet göndererek katıldı. Suriye krizi nedeniyle Ankara ile arası bozuk olan Tahran'ın bu çalıştaya temsilci göndermesi dikkat çekti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey, İran'ın çalıştaya katılmasını yorumladı. Gülbey, "İran tarihte ilk kez sözde Ermeni soykırım meselesinde bir heyetini bize gönderiyor. Bu bizim için büyük bir başarı ve sevinç. Çünkü İran ile olan ilişkilerimizin düzelmesi özellikle bu sözde Ermeni soykırımı konusunda İran'ın da yanımızda olduğunu bilmek bizi çok sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

Gülbey, ayrıca İran'ın böyle bir toplantıya katılmasının Ermeni lobisini kızdıracağını dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

ABD ve Rusya anlaştı! İşte Suriye'de ateşkes tarihi Dünya ABD'yi kendi belgesi yalanlıyor! İşte PYD raporu Dünya Filistinli genci vurdukları yetmedi kurşun yağmuruna tuttular Dünya Rusya'dan sert ABD açıklaması Dünya