İran'dan Suriye açıklaması: Varlığımız artacak

“İran’ın Irak ve Suriye’deki askeri danışmanlık misyonu sıklaşacak”. Açıklama İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan’dan geldi. Abdullahiyan, "bölgede askerimiz yok ama askeri danışmanlık konusunda daha fazla çaba göstereceğiz" dedi.

Abone ol

İran’ın Suriye’deki askeri varlığı tartışılmaya devam ederken Tahran’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

İran Dışişleri Bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan,ülkesinin Suriye’de bulunan askeri danışmanlık misyonunun dahada artacağını söyledi.

Kısa süre önce Suriyede IŞİD terör örgütü tarafından katledildiği açıklanan İranlı askeri danışman Tuğgeneral Hemedani anısına Tahran’da düzenlenen törende konuşan Abdullahiyan, Suriye ve Irak'ta bulunan İran’lı askeri danışmanların bu devletlerin talepleri üzerine orada görev yaptığını vurguladı.

İran'ın Suriye'de hiçbir askeri olmadığının altını çizen Emir Abdullahiyan, İran'ın terörizmle mücadeledeki askeri danışmanlık faaliyetini daha da artıracağını ve bu hususta daha çok çaba göstereceğini dile getirdi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Şam’ı ziyaret eden İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Suriye’nin istemesi durumunda Tahran'ın asker göndermeyi düşünebileceğini söylemişti.

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

Kuzey Irak istikrarsızlaşıyor! Barzani’den ülkesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar Dünya Batı Asya'da sular ısınıyor Dünya Lise öğrencisi CIA Başkanı'nın adresini hackledi Dünya Tek tuş 6 milyara dolara mâl oldu! Dünya