AKP'de ''Biz gidersek...'' sesleri yükseliyor

Abone ol

Aydınlık gazetesi Ankara temsilcisi İsmet Özçelik, bugünkü köşesinde AKP'deki çatlağın büyüdüğünü, aralarında "şu şöyle yapılmasaydı bu böyle olmazdı" şeklinde tartışmanın alevlendiğini yazdı.

Özçelik'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP’de sıkıntının büyüdüğünü yazıp duruyoruz. AKP’yi yakından izleyen çevreler uyarıyor. “Yazdıklarınız buzdağının suyun üstünde kalan küçük bir bölümü. AKP’de işler sandığınızdan çok daha karışık. Halka güven veren bir muhalefet ortaya çıkarsa darmadağın olur” diyorlar.

Nitekim bu uyarıları doğrulayan gelişmeler de var. AKP milletvekilleri şimdilerde seçim bölgelerinde, “AKP giderse işler daha kötü olur” propagandası yapmaya başladı. “İstikrarsızlık” tehdidi ile oy almayı deneyecekleri görülüyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da AKP İstanbul İl Danışma Meclisi Ekim ayı toplantısında benzer ifadeler kullandı. “AKP iktidardan giderse her şey kötüye gider” ifadesini kullandı.

Sizin anlayacağınız AKP’de “Biz gidersek ...” sesleri yükseliyor. Onlar da 12 yıllık saltanatlarının sona ereceğinin farkında.

ARABA DEVRİLİNCE ...

Daha şimdiden birbirlerine düşmeye başladılar. Davutoğlu’nun milletvekilleri ile yaptığı toplantılarda izlenen politikalara karşı sert itirazlar gelmiş. İl başkanlarından da “Böyle gidersek iktidarı kaybederiz” sesleri duyulmuş..

Özellikle “PKK ile ilişkiler, Suriye, PYD,IŞİD, ... politikaları” sorgulanmış. Ekonomik gidişattaki olumsuzluklar vurgulanmış. Toplantı aralarında, sık sık “şu şöyle yapılmasaydı bu böyle olmazdı” tarzında konuşmalar yapılmış.

“Araba devrilince yol gösteren çok olur” durumunun işaretleri var. Önümüzdeki günler yeni gelişmelere gebe.

ulusalkanal.com.tr

Askeri araç uçuruma yuvarlandı! Gündem F Tipi'ne kötü haber Gündem Yayın yasağı getirildi Gündem NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges Aydınlık’a konuştu Gündem