MEB okul öncesi, ilk ve ortaokul yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi, ilk ve ortaokul yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Salgın ve doğal afet olması durumunda sınıf geçme kriterleri yeniden düzenlendi. Ancak yönetmelikteki belirsizliklere ilişkin sendikaların itirazı var. Ayrıntılar haberimizde.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı; Okul Öncesi Eğitim, İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre olağanüstü durum, doğal afet ve salgın hastalık gibi nedenlerle okullarda öğretime ara verilebilecek.

Telafi eğitimine ilişkin çalışmalar, okul öncesi ve ilköğretimlerde gerektiğinde hafta sonları da yapılabilecek. Süreci okul yönetimleri, il, ilçe milli eğitim müdürlükleri veya Bakanlık planlayacak. Bu kapsamda yapılan telafi eğitimleri puanla değerlendirilmeyecek.

Eğitim İş Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Turgay Kaçan, ilköğretimlerde alınan kararların olumlu olduğunu söyledi, belirsizliklere dikkat çekti.

Yönetmelik ile 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflardaki öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş sayılacak. Bu kapsamda derslerin dönem puanları yıl sonu puanı olarak sayılacak.

Başarısız dersi olanlar da sorumlu olarak sınıf geçmiş olacak.

İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda ise derslerin yapıldığı dönemde başarı durumu değerlendirilecek. Böylelikle bir üst sınıfa geçirilecekler. Ancak ilkokullarda velinin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarı yapılabilecek.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Virüs tatil planlarını nasıl etkiledi? Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan 'riski görün' paylaşımı Sağlık Bakan Selçuk 11 ilacın geri ödeme listesine eklendiğini açıkladı Sağlık Türk Eczacıları Birliği'nden Kovid-19 ile mücadelede ilaç hamlesi Sağlık