Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz 2015 enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi aylık yaklaşık binde 1; yıllık olarak da yüzde 6,8 oranında arttı. Yıllık bazda en büyük artış, yüzde 13,8 oranı ile “Lokanta ve Otel” sektöründe yaşandı. “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” yıllık artışta ikinci oldu.

Abone ol

Temmuz 2015 dönemine ait enflasyon rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre enflasyon aylık yaklaşık binde 1 oranında arttı. Yıllık endeksteki artış oranı da yüzde 6,8 olarak kaydedildi.

Genel endeksteki artış oranlarındaki düşüşe rağmen bazı sektörlerdeki artış devam ediyor. Yaz sezonu açıldığı için Temmuz’daki en büyük enflasyon artışı “Lokanta ve Otel” sektöründe gözlendi.

Yıllık artış oranının yüzde 14’e yaklaştığı “Lokanta ve Otel” sektörünü, yüzde 9,25’lik artış yaşayan “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” sektörü takip etti. Enflasyon artışının en yüksek hissedildiği iller Balıkesir ve Çanakkale olarak belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den çok sert sözler Gündem PKK'dan askeri araca saldırı! Geniş çaplı operasyon başlatıldı Gündem Kulaktan dolma ülke Gündem Tüketim çılgınlığı atom bombasından daha vahim! Gündem