Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Soğuk hava geliyor...Meteoroloji'den gelen hava tahminlerine göre Orta ve Doğu Karadeniz'de bu geceden itibaren şiddetli kar yağışı bekleniyor. Karadeniz için beklenen kar, yurdun Doğu'sunu şimdiden teslim aldı, Erzurum beyaza büründü.

Abone ol

Türkiye'de günlerdir süren bahar havası yerini soğuk günlere bırakıyor. Meteoroloji, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz için, şiddetli kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre soğuk hava gece saatlerinden itibaren etkili olacak. Yüksek kesimler başta olmak üzere; Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu ve Samsun’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Kar, yurdun Doğu bölgesini ise şimdiden teslim aldı. Erzurum'da etkili kar yağışı cadde ve sokakları beyaz örtüyle kapladı.

Kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü.

Sıcaklık uzun süredir mevsim normallerinin üstünde seyrediyordu.

Yurttaşlar uzun süredir böyle bir yağış görmediklerini söyledi.

Kimi ulaşım güçlüğünden şikayet etti, kimi esnaf da siftah yapamadığı için yakındı. Ancak yağıştan memnun olan da var.

Görüntülerden Van'dan. Fırtına nedeniyle Van Gölü'nde dalgaların boyu 3 metreyi geçti. Saatte 65 km hızla esen rüzgar elektrik direklerini devirdi.

Sıhke Caddesi üzerinde bulunan binanın uçan çatısı park halinde bulunan 5 aracın üstüne düştü.

Birçok ev ve işyerine zarar görsede can kaybı yaşanmadı.

ulusalkanal.com.tr

Samandağ'da tarihi gün Yurt İtfaiye eri araçtan düştü Yurt Perinçek: Samandağ medeniyet başkenti olacak Yurt İşte kazanın altında yatan o ihmaller zinciri Yurt