Emniyette yeni düzenleme

Hükümet, Emniyet'te yeniden düzenleme için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, emniyetteki rütbeli sayısının artırılması ve kadro boşluklarının giderilmesi için yeni bir çalışma hazırlıyor. Çalışma kapsamında mevcut emniyet müdürlerinden bazıları emekliye sevk edilecek. Rütbeli personel sayısı da artırılacak.

Abone ol

F tipi örgütün emniyet ayağına yönelik opersyonların ardından hükümet yeniden düzenleme için düğmeye bastı. İçişleri Bakanlığı'nda hazırlık aşamasında olan yeni düzenlemeyle rütbeli personel sayısı arttırılacak, görev süreleri uzatılan emniyet müdürleri ise emekliye sevk edilecek.

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan çalışmada amir sınıfı personelin durumu yeniden ele alınıyor. Bu kapsamda şu anda sayısı 19 bin 682 olan rütbeli sayısı 38 bin 252'ye yükseltilecek.

Emniyet piramidi "Komiser Yardımcısı" rütbesiyle en alttan başlayıp, "Komiser", "Başkomiser", "Emniyet Amiri", "4. Sınıf Emniyet Müdürü", "3. Sınıf Emniyet Müdürü", "2. Sınıf Emniyet Müdürü" ve "1. Sınıf Emniyet Müdürü" olarak tekrar düzenleniyor.

Mevcut durumda sayıları 6 bin 679 olan komiser yardımcıları, 12 bin 500'e, komiser sayısı ise yaklaşık 5 katına çıkarılacak.

Mevcut kadroda 1'inci sınıf olduğu halde il emniyet müdürü pozisyonunda bekletilen 16 kişi yeni terfi süreleri kapsamında emekli edilecek. Kadro boşlukları da 4 yıllık üniversite mezunlarından Polis Eğitim Meslek Eğitim Merkezleri'ne alınacak 6 bin 500 kişiyle karşılanacak.

ulusalkanal.com.tr

Ev üzerine apartman!.. Yurt Yeni doğan bebeğini bodruma attı Yurt 30 köyün merkezle bağlantısı kesildi! Yurt Metrobüste şüpheli çanta alarmı Yurt