AİHM zaferi Meclis'te de yankı buldu!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in zaferi Mecliste de yankı buldu. CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel “Perinçek Türkiye’yi büyük bir sıkıntıdan kurtardı” dedi. CHP’li Levent Gök de AİHM’in düşünce özgürlüğüne fırsat tanıyan önemli bir karar verdiğini belirtti. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da kararın soykırım iddiasında bulunanlara iyi bir ders verdiğini söyledi. Hukukçulara göre de karar soykırım tartışmasına son noktayı koydu.

Abone ol

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye lehine verdiği karar Meclis’in de gündemindeydi.

Konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Özel mahkemenin verdiği kararın Türkiye’nin elinin güçlendiğini vurguladı.

Doğu Perinçek’in Silivri zindanlarına AKP tarafından atıldığını belirten Özel, hükümetin dostunu düşmanını iyi ayırması gerektiğini söyledi.

CHP’nin bir diğer Grup Başkan Vekili Levent Gök de AİHM’in düşünce özgürlüğüne fırsat veren önemli bir karar verdiğini belirtti.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da karara ilişkin Aydınlık gazetesine konuştu. Halaçoğlu “karar soykırım iddiasında siyaset yapmaya kalkışanlara çok iyi bir ders oldu” dedi.

Karara hukukçulardan da destek açıklaması geldi.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Seçkin Arıkan AİHM kararıyla “Ermeni soykırımı yoktur” demenin suç olmadığını belirtti. Bundan böyle hiçbir ülkenin “soykırımı inkar yasası” çıkaramayacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Ermeni diasporası: Şoke olduk Gündem Kurtulmuş: Faillerin kimlikleri yüzde 99 netleşti Gündem Batı'dan bir bal parmak bal Gündem Cumhurbaşkanı'na hakaret davaları için emsal karar Gündem