AKP'nin yeni yargılama planı

AKP hükümetinin, Ergenekon ve Balyoz gibi tertip davalarında yeniden yargılama için harekete geçtiği iddia edildi. Tertiple tutuklanan sanıklar hakkında yasal düzenleme hazırlığı yapıldığı belirtildi. AKP, Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki değişiklikleri de bu düzenlemeyle geçirmeyi planlıyor.

Abone ol

AKP hükümetinin, Ergenekon ve Balyoz gibi tertiplerde yeniden yargılamayı gündemine aldığı ileri sürüldü.

Sabah Gazetesi'nin iddiasına göre hükümet, yasal düzenleme yaparak, tertipli davalarla hedef alınan kişiler için yeniden yargılamanın önün açmayı planlıyor.

Bu kapsamda, Genelkurmay Adli Müşavirliği ve Anayasa Mahkemesi yetkililerinin biraraya geldiği belirtildi. İki kurum yetkililerinin yeniden yargılamanın yasal zeminini görüştüğü ifade edildi.

AKP hükümetinin yasal düzenlemedeki önceliği ise askerler... Bu kapsamda, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargılananların "hükümete karşı suç işleyenler" ve "tertibin hedefi olanlar" şeklinde ayrıma gidileceği öne sürüldü.

AKP, Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu adli kolluk yönetmeliğindeki değişikliği de bu yolla yeniden gündeme getirmeyi planlıyor. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 164. maddesine bu konuda bir ekleme yapılması AKP'nin planları arasında.

ulusalkanal.com.tr

Hatay'da 'silah dolu TIR ' Gündem Silivri zindanından AİHM kararını değerlendirdiler Gündem Bir müdür daha görevden alındı! Gündem Ayakkabı kutulu notaya soruşturma Gündem