Türkiye Cumhuriyetin geleceğine kilitlendi!

Canımızla kanımızla bağlı olduğumuz hepimizin Cumhuriyeti 97 yaşında. 97 yıl sonra bugün Türkiye, dış tehdit, kuşatma ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya. Salgına rağmen devlet öncülüğünde coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dosta düşmana kararlı mesaj verildi. Ortak mesaj ; Atatürk'ün izinde, üreten ve tehditlere karşı Güçlü Türkiye oldu. En önemli kutlama adreslerinden biri de Anıtkabir'di. Devlet Erkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Mozoleye çelenk bırakan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Erdoğan, özel deftere "zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik ve beraberlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye devam edeceğiz" notunu yazdı.

Abone ol

Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’daki kutlamalar Anıtkabir’de başladı.

Cumhuriyetin 97’nci yılında Ankara’daki kutlamaların ilk adresi Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Devlet Erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyette Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra bakanlar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da heyette hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve başkanlığındaki heyet Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çıktı. Mozoleye çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şu sözleri yazdı.

Törenin ardından, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.

Devlet erkanı ile yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.

29 Ekim kutlamaları kapsamında Milli Mücadele Sergisi açıldı. Serginin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, istiklal mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Salgında son 24 saatin bilançosu Gündem İzmir’de 29 Ekim’de Evlat Nöbeti Gündem KKTC'de Cumhuriyetin 97. yılı kutlandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük gücümüz tarihi mirasımız Gündem