ABD-İran geriliminde tansiyon yüksek: ABD bilimsel çalışma merkezlerini hedef alabilir

Son günlerde yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamalar ABD'nin İran'a yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Bu süreçte hassas tarih Trump yönetiminin son haftası olarak değerlendiriliyor. Gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren Tahran Times Dış haberler Editörü, Muhammed Meshari, İran'ın olası saldırıyı kesinlikle yanıtsız bırakmayacağını söyledi.

Abone ol

Haber - Kamera: Yakup Aslan

Körfezdeki askeri hareketlilik, Washington ve Tahran'dan yapılan karşılıklı açıklamalar iki ülke arasındaki ilişkinin hassas bir sürece girdiğinin sinyallerini veriyor.

Yaşanan son gelişmeler ışığında, Trump'ın görevi devretmeden İran'ı hedef alan bir askeri saldırı ihtimali ön plana çıkıyor.

Peki, olası saldırı ihtimali Tahran tarafında nasıl değerlendiriliyor?

Gündemdeki sıcak gelişmeyi Ulusal Kanal'a değerlendiren Tahran Times Dış haberler Editörü, Muhammed Meshari, beklenenin sınırlı bir saldırı olacağına dikkat çekti. Meshari, bu olası saldırının bir savaşa dönüşmeyeceğini vurgulayan Meshari şunları söyledi:

- Şimdi bu olası maceracı hamle bir savaşa dönüşebilir mi diye soruları akıllara getiriyor, şunu ifade edelim ki bu düşük bir ihtimal zira ABD'nin savaş ilanı için kongre kararı gerekiyor, son günlerini yaşayan Trump yönetiminin kongreye savaş kararı vermesi olasılıksız olduğunu kesin olarak söyleyebilirim. Ancak beklenen saldırı gerçekleşirse İran buna kesinlikle cevap hakkını kullanacak.

İran'ın bilimsel araştırma yada hassas noktalarını hedef alan askeri bir saldırı olasılığı ön plana çıktığını söyleyen İranlı gazeteci, ülkesinin olası saldırı senaryolarına hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Muhammed Mezhari, olası ABD saldırısına İran'ın yanıt senaryolarını da anlattı:

- Eğer Trump bu saldırıya gerçekleştirme macerasına girerse ülkesi açısından ağır sonuçlanacak bir cevabın olduğunu belirtmeliyim, İran'ın askeri alandaki yanıtı, ya İsrail'deki hassas derecede önemli noktalar hedef alınması olacak, yada yanıt ABD'nin içerisinde verilecek.

Türkiye'nin 6 Ocak Kovid-19 bilançosu: 191 vefat, 13 bin 830 yeni vaka Gündem Tedbirler arttı vakalar düştü Gündem Perinçek'ten Başbuğ'a Kontrgerilla yanıtı: ''Sayın İlker Başbuğ kontrgerillayı Silivri Cezaevi'nde de mi görmemiş?'' Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''FETÖ'nün Türkiye-Arnavutluj ilişkilerini zehirlemesine izin vermeyeceğiz'' Gündem