Bakan Soylu'dan tepki: Bu TBMM’ye yapılabilecek en büyük yanlıştır

TBMM Genel Kurulunda dün akşam Anayasa değişiklik teklifi sırasında yaşanan tartışmaya ilişkin Soylu, "Hiç demokrasimize yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Demokrasinin hak etmediği bir tek şey vardır, şiddettir. Şiddet demokrasiye hiçbir şekilde yakışmayacak bir davranıştır. Kürsü işgal etmek, biz buradan çıkmayız demek demokrasiye, hukuk devletine ve TBMM’ye yapılabilecek en büyük yanlıştır" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan tartışmalara ilişkin, "Dün akşam Anayasa değişikliği ile ilgili TBMM’de hiç şık olmayan, demokrasimize yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Her türlü sözü söyleyebilirsiniz, her türlü eleştiriyi ortaya koyabilirsiniz ama demokrasinin hak etmediği bir tek şey vardır, şiddet. Şiddet kabul edilemez ve demokrasiye hiçbir şekilde yakışmayacak bir davranıştır. İnsanları tahrik etmek, insanları şiddete sevketmek TBMM’nin çatısı altında kabul edilemez bir durumdur. Anayasa değişiklikleri ile ilgili eleştiride bulunabilirsiniz. Bizim görevimiz şiddet ortaya koymak değildir. Kürsü işgal etmek, biz buradan çıkmayız demek, demokrasiye, hukuk devletine ve içinde bulunulan TBMM’nin çatısına yapılabilecek en büyük yanlıştır.

TBMM'NİN ŞAHSI ADINA YANLIŞTIR

Bir arkadaşımızın ameliyata alındığı, şiddete uğradığı bir tabloyu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. TBMM’yi şiddete sevkederek yapılmak isteneni engellemeye çalışmak beyhude bir çabadır. Kimin memlekete ait hukuk devleti ve hukuk normları üzerinden adım atmaya çalıştığı, kimin şiddete sığınarak bu ülkede, bu ülkenin yarınlarını karartmaya çalıştığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu ne milletimiz ne ülkemiz ne de ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ lafzıyla kendini bezemiş TBMM’ye yakışır bir durumdur. Bu demokrasi adına, bu TBMM’nin şahsı adına yanlıştır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Mersin Anamur cezaevi lojmanına silahlı saldırı Gündem Bakan Işık: Bunu söylemek için daha çok erken Gündem Bilecik'te ByLock operasyonu: 22 polis gözaltında Gündem 13 Ocak Cuma Uşak'ta okullar tatil mi Gündem