Son 30 yılın en ağır darbesi

PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesi vuruldu! Askeri uzmanlar son 2 ayda yapılan operasyonları bu şekilde değerlendirdi. "Tamamen temizlenene kadar" sloganıyla yürütülen operasyonlarda, 2 binin üzerinde terörist öldürüldü, Irak'ın kuzeyindeki kamplar ve depolar büyük oranda tahrip edildi. Operasyonlarda kullanılan yeni yöntemlerin PKK'daki tahribatı artırdığı vurgulandı.

Abone ol

F-16'lar havadan, Özel Birlikler karadan mevzilerini vurdu, PKK'nın hem dağ hem de şehir kadroları büyük yara aldı. Uzmanlar yapılan operasyonları "son 30 yılın en ağır dabresi" olarak değerlendirdi.

Operasyonlarda daha önceki yıllara göre farklı yöntemler kullanıldığı, bunların PKK'daki tahribatı artırdığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri hava harekatı ile Metina, Avaşin, Basyan, Zap, Gara ve Kandil kamplarını vurdu. Operasyonlarda Milli yazılım ve sistemlerle nokta hedefe giden akıllı bombalar kullanıldı. Bu operasyonlarda 2 bini aşkın terörist öldürüldü. Açılım sürecinde büyüyen örgütün bölgeye yaptığı silah ve mühimmat yığınağı da büyük oranda imha edildi.

Terörle mücadeleye, özellikle 'havadan istihbarat' damgasını vurdu. "Tamamen temizlenene kadar" vurgusuyla yapılan operasyonlarda, hedef seçilen bölgeler İHA'larla işaretlendi, ardından F-16 ve F4'lerle vuruldu. Bombardımanın ardından aynı bölge, İHA'larla yeniden tarandı, hareketlilik tespit edilmesi halinde F-16 ve F-4'ler yeniden devreye girdi. Daha sonra ise Jandrma Özel Harekat Birlikleri ve Özel Kuvvetler karadan temizlik harejatı yürüttü.

Hava harekatında TÜBİTAK ve ASELSAN'ın ortak geliştirdiği 'Sentetik Açıklıklı Radar' yani 'SAR' sistemleri etkin olarak kullanıldı. Lazerle nokta hedef vermeyi sağlayan SAR sistemi, PKK'lıların hava şartlarından yararlanarak saklanma taktiklerini devre dışı bıraktı. Örgütün 'yağmurlu ve puslu havalarda' pusu kurup kaçma ve 'ıslak şemsiye' ile ilerleme yöntemleri işe yaramadı.

Operasyonlarda milli helikopter ATAK da etkili olarak kullanıldı. Bombalanan alanlardan kaçan PKK'lıların ATAK ile ateş altına alındı.

Bu operasyonlarda ağır darbe yiyen PKK'lılar kaçmak için çareyi tünel kazmakta buldu.

Karaçalı Hudut Bölüğü’nün konuşlandığı, Kuraniş Vadisi'ni tutan tepede PKK'lıların Türk jetlerinden korunmak için açtığı tüneller ortaya çıktı.

Milliyet gazetesine konuşan Tuğgeneral Vahap Özoğlu, 2030 rakımlı tepedeki bu tünellerin imha edildiğini anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş'ı terleten soru Gündem Komutana son görev Gündem Avrupa'da beyaz bayrak sallayanlar! Gündem TSK açıkladı: 11 PKK hedefi vuruldu Gündem