Tayyip Erdoğan: Bizim anlayışımızda insan homoekonomikus değildir

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'ı terörize etmeye çalışan örgütleri eleştirdi. "1 Mayıs'ı terör propagandası yapmak, canlı bombaları kahramanlaştırmak için bir fırsat olarak görenler var. " diyen Erdoğan "Terör örgütü flamalarıyla yollara dökülmenin İşçi Bayramı'yla ne ilgisi var?" diye sordu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan, emekçilerin alın teri üzerinden emek sömürüsü yapıldığını savundu. Erdoğan açıklamalarında "İşçiye bu şekilde yaklaşanların kazançları bizim felsefemize göre haramdır. Biz insana makine gibi, hammadde gibi, sermaye gibi, üretim aracı olarak bakamayız. Bizim anlayışımızda insan homoekonomikus değildir." dedi.

İş kazalarının azaltılması konusunda işveren kadar işçilere de görev düştüğüne dikkat çeken Erdoğan, 1 Mayıs'ın 'terör' üzerinden istismar edildiğini vurguladı. Erdoğan, "Emekçi kardeşlerimizin alın terlerinin sembolü olan bu anlamlı günü terör propagandası yapmak, canlı bombaları kahramanlaştırmak için bir fırsat olarak görenler var" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Akşener'i neden parlatıyorlar? Gündem Akşener'i neden parlatıyorlar? Gündem AKP'li eski yönetici yaya çifte çaptı!.. 1 ölü, 1 yaralı! Gündem AKP'li eski yönetici yaya çifte çaptı!.. 1 ölü, 1 yaralı! Gündem