Hayvancılıkla ilgili istatistikler açıklandı

Hayvancılıkla ilgili istatistikler açıklandı. Ocak-Mart döneminde, kırmızı et üretimi bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 20 azaldı. Kesimhanelerde kesilen et miktarı 119 bin ton oldu. Mart ayında üretilen süt miktarı da bir önceki aya göre yüzde 3,5 oranında arttı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu, hayvancılıkla ilgili son istatistikleri açıkladı.

İlk istatistik 2016’nın ilk çeyreğini kapsayan Ocak-Mart dönemine ait et üretim istatistiği. Buna göre, kırmızı et üretimi bir önceki dönem olan Ekim-Aralık 2015 dönemine göre yüzde 20 azaldı.

Aynı zaman aralığında sığır eti üretimi yüzde 19,7, koyun eti yüzde 30,3 düştü. Kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 119 bin ton olarak gerçekleşti.

Diğer bir istatistik de süt üretimi ile ilgili. Mart ayında üretilen süt miktarı bir ayda yüzde 3,5 artarak 133 bin 247 ton oldu.

Sütten üretilen ürünlerin miktarında da artış söz konusu. Üretilen yoğurt miktarı yaklaşık 98 bin, peynir miktarı da yaklaşık 58 bin ton olarak hesaplandı.

ulusalkanal.com.tr

Uçak krizinin vurduğu Kemer esnafı artık kepenk kapatıyor Ekonomi Uçak krizinin vurduğu Kemer esnafı artık kepenk kapatıyor Ekonomi Dikkat! Altın fiyatları düşüşe geçti Ekonomi Dikkat! Altın fiyatları düşüşe geçti Ekonomi