Atatürk havaalanı süresiz eyleme geçti

Havada direniş başladı. Havacılık iş koluna grev yasağı getiren düzenleme meclisten geçer geçmez, Hava İş sendikası süresiz eyleme geçti.

Abone ol

Seza Özdemir

Havacılar, bu sabah saat 6'dan itibaren Atatürk Havaalanı'nda eylemdeler. Eylemin iki hedefi var: Birincisi, THY'nin kanunsuz bir şekilde giriş kartları iptal edilen çalışanlarının işlerine dönmesi. İkincisi ise, meclisten geçen yeni yasal düzenlemenin yasalaşmaması.

Eylem alanı öğlene doğru canlandı. Bir yandan sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri ziyarete geldi. Bir yandan da uçuştan dönen ya da birazdan uçuşa gidecek olan kabin çalışanları desteğe geldi. İşe hala devam eden THY çalışanları, "Aynı ekmeği yedik, içtik. Arkadaşlarımızı yalnız bırakamayız" dedi.

Hava İş sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev yasağı getiren yasal maddenin iptali için sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

THY, 300 çalışanına kısa mesaj ve e-posta yoluyla "iş akitlerinin feshedildiği"ni bildiren bir mesaj attı. Bu mesajı 150 personel aldı. Bir kısmının giriş kartları iptal edildi, bir kısmı da planlı uçuşu olmasına rağmen işlerine gidemedi. Hava İş Sendikası Başkanı Ayçin, THY'nin işten çıkarmalarının yasal olmadığını açıkladı.

Öte yandan Türk Hava Yolları yönetiminden ilk açıklama da geldi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, işten çıkarmaların THY çalışanlarına "gözdağı" olduğunu söyledi. Topçu, "Daha çoğunu çıkaracağız" dedi.

Topçu'nun açıklamasına Hava İş sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'den yanıt gecikmedi.

“Bu aymaz yöneticilik tavrına klasik bir örnektir. Yapılan hatalardan ve yanlışdan dönmeyi erdemlilik sayıp insanların bu şirkete yaptıklarını gözardı edip onları cezalandırmayı seçen bir işverene gerçekten buradan verilebilecek en doğru cevap bu bir aymazlıktır ve çalışanlara saygısızlıktır” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Çayan Birben'in hayatta kaldığı son anları Gündem 8 Türk askeri şehit Gündem Adalet Bakanı'na göre Perinçek, Balbay ve Özkan hücrede değil Gündem Karen Fogg 10 yıl önce de yakınmıştı Gündem