AKP’nin memurları derhal istifa etsin

Geçtiğimiz günlerde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen Çerkezköy şube Başkanı Ahmet Üzgün, AKP’den aday adaylığı için görevinden istifa etti

Abone ol

AKP Çerkezköy ilçe teşkilatında aday adaylığını açıklayan Üzgün’ün basın toplantısında ise büyük bir skandal yaşandı. Görevi başındaki çok sayıdaki okul müdürü Üzgün’ün adaylığını açıkladığı basın toplantısında hazır bulundu. Basının yer altığı toplantıda okul müdürleri görüntü vermekten de çekinmedi. Çerkezköy de AKP’den Aday Adayı olan Ahmet Üzgün’ün basın toplantısına katılan okul müdürleri şöyle Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Recep Arif Gabralıİlkolu Müdürü Halis Can Kara, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, Özel İdare İlkolulu Ahmet Esad Aktaş.

Bu duruma tepki gösteren Vatan Partisi Çerkezköy ilçe başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hayri Çaktı’da katıldı. Basın açıklamasını Vatan Partisi Çerkezköy ilçe Başkanı Onur Akman Okudu. Akman Okul müdürlerini istifaya çağırdı.

AKP’nin Memurları Derhal İstifa Etmelidir

Onur Akman Şöyle Konuştu. “Tüm siyasi partilerde 7 Haziran 2014 seçimleri için aday adaylık süreci başladı. Milletvekili olmak isteyenler adaylıklara başvuruyor. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün de 16 Şubat’ta AKP’den aday adaylığını açıkladı. Buraya kadar bir sorun yok!.Fakat AKP ilçe binasında gerçekleşen basın toplantısına okul müdürleri de katılıyor! Bu öğretmenler ve müdürler 657 sayılı yasadan bi haberler galiba? Üstelik basına da görüntü vermekten çekinmiyorlar. Eğitimciliği bırakmışlar, siyaset adamı gibi davranıyorlar. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş!

Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara!

Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman!

Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez!

Özel İdare İlkokulu Müdürü Ahmet Esad Aktaş!

Sizler bir eğitim neferi misiniz yoksa AKP’nin bir çalışanı, açıkça destekçisi misiniz? Açıklayın!

O toplantıda ne işiniz var? “ dedi.

657. Sayılı Yasa AKP Memurlarına İşlemiyor

Akman “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, AKP söz konusu olunca askıya alındı. Kanunun 7. maddesi şöyle diyor: “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, her hangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.”

Yukarıdaki suç unsuru çok açık seçik bir şekilde oluşmuştur. AKP’nin eğitim sisteminde yarattığı tahribat ortadadır.

Yasa tanımazlıkları, kanunlara aykırı fiilleri belgelerle sabittir. 657 Sayılı yasa hiçe sayılmıştır. Devlet Memurları Kanunu çiğnenmiştir.

Bir partinin neferi gibi davranmışlardır. Bir siyasi partinin aday tanıtım toplantısına katılarak, en ön sıralarda oturarak, desteklerini ifade ederek, basına poz vererek, alkışlayarak bir siyasi partinin tarafı olduklarını netleştirmişler ve tarafsızlıklarını yitirmişlerdir.

Bu saatten sonra okullarında eğitim görevlerini icra edemezler. Derhal İstifa etmelidirler!” dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Çevre Bakanlığı yıkımların üzerine tüy dikecek! Yurt Erzurum'da deprem! Yurt Okulda patlama: Çok sayıda öğrenci yaralı Yurt Heyelan köylüleri sokakta bıraktı Yurt