167 general ve amiralin ataması yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni atamaları var. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 94, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 44 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ise 22 amiral atandı. Kritik görevlere atanan isimler arasında İstanbul Askeri Casusluk ve Balyoz kumpaslarında yargılanan subaylar da var.​

Abone ol

Kumpas davalarından beraat ettiler, Savunma Bakanlığı kararlarıyla kritik görevlere atandılar.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Kuvvet Komutanlıklarına ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 94, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise 44 general atandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 22 amiralin atamasını yapan kararla, GATA'da da 6 general ve 1 amiral çeşitli görevlere getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kumpas davalarında yargılanan ve tutuklanan subaylar da kritik görevlere atandı.

İstanbul Askeri Casusluk kumpas davasında 3 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'na getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı ise Balyoz kumpasıyla 4 yıl cezaevinde kalan Tuğamiral Bülent Olcay oldu.

Yine kumpas davalarından yargılanan ve tutuklanan Tuğamiral Levnet Kerim Uça Güney Görev Grup Komutanlığı’na, Tuğamiral Berker Emre Tok ise Deniz Havacılık Komutanlığı’na getirildi.

15 Temmuz kalkışma gecesi Ankara'yı bombalayan jetlerin havalandığı Diyarbakır 8'inci Jet Üs Komutanlığı, Tuğgeneral İbrahim Dülger'e emanet edildi.

Atama kararına göre, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığını da Korgeneral Osman Erbaş yürütecek.

28 Temmuz'da yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi istifa eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın yerine de yeni bir atama yapıldı. Bu göreve Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay getirildi.

Son YAŞ toplantısında tuğgeneralliğe yükselen Dinçer Ural, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri olarak görevine devam edecek. Ural'dan önce görevden alınan Muharrem Köse, darbe kalkışmasını planlayan isimler arasında sayılıyor.

Karara göre Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'nda da değişiklik yaşandı. Tuğgeneral İhsan Bülbül, Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek: Ordunun yapısını bozanlar Türkiye'yi yönetemez Gündem Amiral Soner Polat, ABD Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye ziyaretini değerlendirdi Gündem TSK'nın yeniden yapılandırması kararnamesi Avrupa menşeili Gündem Vatan Partisi Kızılay Demokrasi Meydanı'na yürüyüş düzenledi Gündem