İstanbul ''Askeri Casusluk'' hükümlüsü Albay Eryaşa isyan etti

‘Sahte delil ürettiğini kabul eden polisler “sehven” denerek beraat ederken, bizler hala cezaevinde yatıyoruz.’ İstanbul Askeri Casusluk davası hükümlüsü Albay Koray Eryaşa bu sözlerle sitem etti.

Abone ol

İstanbul “Askeri Casusluk” hükümlüsü Albay Koray Eryaşa, 3 yılı aşan tutukluluğuna isyan etti.

Albay Eryaşa, soruşturma sırasında tapelere gerçek dışı eklemeler yapan polislerin Vika davasında beraat ettiğini hatırlattı. Eryaşa "Sehven' delil ürettiğini kabul eden polisler; öküz altında buzağı aramanın “hukuki” kavramıyla beraat ederken, bizler suçsuzluğumuzu kanıtlamamıza rağmen hala cezaevinde yatıyoruz. Bu nasıl bir hukuk, nasıl bir adalettir? dedi.

“Askeri Casusluk” suçlamasının geri çekildiği davada gizli belge bulundurmaktan 5.5 yıl ceza alan Eryaşa, gizli belge raporu verilen dosyaların içeriklerine dikkat çekti.

"Birleşmiş Milletler sözleşmesi, Norton Antivirüs programı, İlk Yardım Kitabı gibi kitap ve dosyalara Genelkurmay’ın verdiği gizli belge raporları nedeniyle cezaevinde tutuluyorum."

Koray Eryaşa 6’sı tutuklu 43 subay TÜBİTAK uzmanının özgürlük için Anayasa Mahkemesi kararını beklediğini hatırlattı ve yüksek mahkeme üyelerini göreve çağırdı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Ak Saray dünya gündeminde Gündem CHP il yönetimi istifa etti Gündem Interpol yetkilisi açıkladı: Güzergah değiştirdiler Gündem ''Bu kadarına da pes'' diyeceksiniz! Gündem