Trump'tan korkutan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump ülkesinde KOVİD-19 nedeniyle ölecek kişilerin sayısının 80 ila 90 bin kişi arasında olacağını açıkladı. Trump, daha önce 200 bin, ardından 65 bin gibi rakamlar telaffuz ederek tahminler yapmıştı. Ülkedeki ölüm sayısı 65 bini geçince Trump da tahminini güncelledi, “80-90 bin kişi ölecek” dedi.

Abone ol

Önce “200 bin kişi ölecek” dedi, ardından önlemlerimiz sayesinde “65 bin ölümü” göreceğiz.

Ölü sayısı 65 bini geçince yeni tahminini açıkladı, “80 ila 90 bin kişi KOVİD-19 nedeniyle hayata veda edecek” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, kendi kendini güncelledi. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkede yaşamını yitirecek insan sayısını FOX News kanalında katıldığı program da değişirdi.

Ocak ayında “virüs bize bir şey yapmaz, bize gelmez” diyen Trump, ülkesi salgının merkezi olunca “200 bin kişinin hayatını kaybedeceğini” söylemişti. Salgının hızı yavaşlayınca ABD Başkanı, 240 bin olan ölüm tahminini 65 bine çekmişti. Bugün ise 80 ila 90 bin kişinin öleceğini tahmin ettiklerini duyurdu. Çünkü KOVİD-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 65 bin tahmini geçti.

Worldometers verilerine göre ABD’de ölü sayısı 68 bini geçti. Vaka sayısı da 1 milyon 200 bin sınırında.

ABD Başkanı Trump, konuşmasında rakamlara kıyasla çok iyi bir durumda olmadıklarını ancak diğer ülkelere göre de kötü sayılmayacaklarını savundu. Trump, 2020 yılında aşının bulunacağını söyledi. Beyaz Saray Kovid-19 Görev Gücü’nün üyeleri ise aşının 2021’den önce bulunmasının imkânsız olduğunu görüşünde.

ABD'nin salgınla mücadelede başarılı bir süreç geçirdiğini düşünen Trump, alınan tedbirler kapsamında ekonomik olarak kapanan bazı eyaletlerde hayatın kademeli olarak yeniden normale döndürülebileceğini kaydetti.

ABD Ekonomisinin durumunu değerlendiren Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow (leri Kudlov) ise “Ekonominin her yerde korkunç bir daralma ve zorlanma döneminde olduğunu biliyoruz” dedi.

Ekonomik ve siyasal açıdan Kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesinde art arda darbeler alan Trump yönetimi, Kovid-19’un ABD’de yayılmasından Çin’i sorumlu tutmayı sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan Kovid-19'un “Wuhan'daki laboratuardan çıktığı” iddiasını tekrarladı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı da Başkan Trump’ın “Çin’deki laboratuardan çıktığı kanıtını gördüm” dediği tahminini raporlaştırdı. 4 sayfalık raporda, Çinli yetkililerin salgını kasıtlı olarak sakladığı iddia edildi.

ulusal.com.tr

Brezilya'da son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 275 kişi öldü Dünya Dünyada Kovid-19 salgınında iyileşenlerin sayısı 1 milyon 150 bini geçti Dünya Salgının vurduğu Belçika normalleşmeye hazırlanıyor Dünya Fransa'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 135 kişi hayatını kaybetti Dünya