Erdoğan'dan Putin'e: Kırgınlık içindeyim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalini ve sonrasında NATO kanadından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan, "Türkiye'nin hava sahasının ihlali, NATO hava sahasını ihlalidir" dedi. Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki asıl amacının üs kurmak ve askeri varlığını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'den Japonya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali sonrası NATO'dan yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Erdoğan, "NATO’nun verdiği mesaj son derece açık: Türkiye’nin hava sahasının ihlali, NATO hava sahasını ihlalidir. Rusya’nın bu ihlallerle ilgili açıklamaları ciddiyetle bağdaşmıyor. Rusya’nın Türkiye gibi kendisiyle komşu olan; dahası, üst düzey işbirliği konseyi mekanizmasının yürürlükte olduğu bir ülkeye yönelik bu tür ihlaller yapmış olması elbette hoş değil" dedi.

Erdoğan, "Rusya ile gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşme ihtimalini bertaraf etmek için Putin’le görüşecek misiniz? Çatışma gibi bir endişe söz konusu mu?" sorularına yanıt verdi. "Rusya’nın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum." dedi. Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içinde olduklarını söyleyen Erdoğan bu şartlarda Putin'i aramayacağını belirtti.

Erdoğan, Rusya'nın asıl derdinin Lazkiye'ye üs kurmak ve askeri varlığını güçlendirmek olduğunu söyledi. "başta ABD olmak üzere tüm ülkelerin ortaya farklı bir tavır koymaları gerekecek." dedi. Mevcut durumu kendilerinin de kabullenemeyeceğini belirtti.

Erdoğan Rusya'yla birlikte atılan ticaret adımlarını hatırlattı. "Türkiye'yi kaybetmek Rusya için ciddi kayıp olur" dedi.

Rusya ve ABD'nin PYD'ye yaklaşımını değerlendiren Erdoğan, "ABD ve Rusya’nın tümüyle aynı çizgide olabileceklerini düşünmüyorum. Her şeyden önce Türkiye, ABD ile müttefik ve NATO üyesi. PYD’nin PKK ile iç içe olduğunu herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü iş adamının eşi Sema Hunca ölü bulundu Gündem Eskişehir, adaylarını tanıttı Gündem Altınok: Hiç kimsenin hakkı yok Gündem Selahattin Demirtaş'tan tartışma yaratan sözler Gündem