Türkiye'den Amerikan yönetimine uyarı

Ermeni soykırımı yalanının 100'üncü yıl dönümü öncesinde Türkiye Amerikan yönetimini Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda uyardı. ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass ile makamında görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Temsilciler Meclisi'nin soykırım yalanını tanınma girişiminin Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Abone ol

Ermeni soykırımı yalanının 100'üncü yıl dönümü öncesinde Türkiye'den Amerikan yönetimini uyarı geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass ile yaptığı görüşmede, "Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almasını" istedi.

Çavuşoğlu, Bass'ı makamında kabul etti. Görüşmenin gündeminde, diasporanın çalışmaları, Kıbrıs sorunu ve Ukrayna'daki gelişmeler vardı.

Çavuşoğlu, Büyükelçi Bass'a 1915'le ilgili Türkiye'nin görüşlerini anlattı. ABD yönetiminin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almasını istedi. Ermeni Diasporası'nın çalışmalarının ikili ilişkilere zarar vermemesi gerektiği mesajını iletti.

ABD'nin 1915'te yaşananların "soykırım" olarak tanınması yönünde yasal düzenlemeye yönelik girişimlerin Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Sokırım yalanına karşı tarihsel dökümanları hatırlatan Çavuşoğlu, "1915 konusunda bizim hatırladıklarımız ve arşivlerden çıkardıklarımız ile birçok güvenilir araştırma, Ermeni iddialarından farklı bir gerçeğe işaret etmektedir. Ermeni çevreler bu konuya ne ortaklaşa ne de tarafsız bir şekilde yaklaşmayı kabul etmekte, 1915'i tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek arama çabalarını devam ettirmektedir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Rennan Hoca karanlığın üzerine böyle yürüdü Gündem Servet Vergisi niçin gündeme girdi Gündem Yüksek Askeri Şura başladı Gündem 40 bin zeytin ağacının kesilmesi öngörülüyor! Gündem