TOFAŞ'ta tekrar üretim durdu! Sayı her geçen dakika artıyor

Bursa'da seçimlerin hemen ardından Otomotiv devi TOFAŞ'ta işten çıkarmalar başladı. Ücret zammı talebiyle başlayan eylemlere öncülük eden 2 emekçi işten çıkarıldı. Metal işçileri tepki için üretimi durdurdu. Koç grubuna ait fabrikada 16.30 vardiyasının tatil edildiğini öğrenildi

Abone ol

Şeçim bitti, otomotiv devi TOFAŞ'ta işçi kıyımı başladı. 2 işçi işten çıkarıldı. Fabrikada saat 9 sıralarında bine yakın işçi üretimi durdurdu.

15 Mayıs'ta ücret zammı talebiyle Koç Grubu'na ait TOFAŞ'ta üretim durmuş, dakikada bir araba üretilen fabrikada bantlar çalışmamıştı.

2 hafta süren eylem sonrası işveren metal işçileriyle anlaşmış, kimsenin işten atılmayacağını ve maaşlarda iyileştirme yapacağına dair söz vermişti.

Ancak seçimlerden sonra işveren verdiği sözleri unuttu, dün akşam saatlerinde eylemlerde sözcü olan 2 emekçiyi işten çıkardı.

Sabah vardiyasına gelen işçiler haber üzerine üretimi durdurdu. Binden fazla işçi fabrika içinde ve dışında eyleme başladı.

Eylem üzerine atılan işçilerin geri alınması için görüşme yapan işveren işçileri işe almayacağını açıkladı.

Fabrika yönetimi 16.30 vardiyasının tatil edildiği açıkladı. Vardiya için fabrikaya giden emekçiler de eyleme katıldı.

Öte yandan Koç Grubuna ait Ford ve Arçelik LG işçileri de ücret zammı talebiyle eylem başlatmıştı.

Arçelik-LG Genel Müdürü Ahmet Sakızlı Bursa'da metal işçilerinin kazandığı haklarının aynısını işçilere vereceğini söylemiş ancak daha sonra verdiği sözleri yerine getirmemişti.

Ford Otosan işçileri de 15 gün sonra eylemi bitirdiklerini açıklamıştı. İşveren eylem süresince 12 işçi temsilcinin işine son vermişti.

ulusalkanal.com.tr

HSBC, Türkiye'den çıkıyor Ekonomi G7 zirvesi başladı! Ekonomi Tersanede patlama! Çok sayıda yaralı var! Ekonomi Manisa'da iş kazası! Ekonomi