ABD, Pasifik'e nükleer silah taşıyabilen üç uçak konuşlandırdı

Amerika, Çüney Çin Denizin'deki tansiyonu yükseltecek bir hamle yaptı. Amerika, Pasifik bölgesine ilk kez üç adet nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağı gönderdi. Uzmanlar, Amerika'nın hedefinin Çin olduğu ve bu gelişmenin bölgedeki istikrarsızlığı derinleştireceği görüşünde.

Abone ol

Washington, Güney Çin Denizi'ndeki gerginliği arttıracak bir hamle yaptı. Amerika, ilk defa Pasifik bölgesine nükleer silah taşıma kapasitesine sahip üç bombardıman uçağı konuşlandırdı.

Guam’daki Andersen Hava Üssü'ne konuşlandırılan uçakların fotoğraflarını Amerikan Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James (Debra Li Jeyms), sosyal medya hesabından paylaştı.

Amerika'nın bu hamleyi Çin'e karşı attığı düşünülüyor. Askeri uzmanlar, bölgedeki tansiyonun ve nükleer silahlanmanın arttığına dikkat çekti. Amerika'nın bu adımının ise bölgedeki istikrarsızlığı derinleştireceği vurgulanıyor.

Çin'den konuyla ilgili açıklama yapılmazken Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika'nın nükleer saldırı düzenleme riski olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Suriyeliler Humus'a dönmeye başladı Dünya Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik artıyor Dünya IKBY: IŞİD'in doğal kaynaklar sorumlusu ve yardımcısı öldü Dünya Rusya insani yardımlar için günde 3 saat ateşkes kararı aldı Dünya