Balyoz Davası'nda komutanların sabıkaları hala silinmedi

Onlar kanun önünde suçsuz ama sabıkalı görünüyorlar... Balyoz Davası'nda Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilen komutanların kayıtlarda hala sabıkalı görünmesi tartışma yarattı. Komutanların sabıka kayıtlarının silinmemesi Yüksek Askeri Şûra'da durumu görüşülecekleri durumlarını da sıkıntıya soktu.

Abone ol

Balyoz Davası'nda tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilen komutanlar, şimdi de sabıka sıkıntısı çekiyor.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından haklarındaki hüküm bozulan komutanlar, adli kayıtlarda hala sabıkalı görünüyor.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Emekli Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar, Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa ve Albay Turgay Yamaç'ın sabıka kayıtlarının silinmediği görüldü. 5 komutanın avukatı Murat Ergün, "Tüm sanıklar Anayasa gereği tekrar suçsuz hale geldiler. Ama iş veya başka bir şey için gerektiğinde sabıkasız kaydı alamıyorlar" dedi.

Ergün, komutanların sicillerinin temizlenmesi için mahkemeye dilekçe verdi. Ergün, "Herhangi bir Balyoz sanığının özel veya resmi bir iş için adli sicil kaydı alınması gerektiğinde, karşısına bu hukuksuz sabıkanın çıkmaması için mahkemeye bu dilekçeyi verme zorunluluğumuz doğdu" ifadelerini kullandı.

Sabıka kaydının silinmemesi, muvazzaf komutanların Yüksek Askeri Şûra'da görüşülecek durumlarını da etkileyecek.

ulusalkanal.com.tr

Sızdıran F Tipi çıktı Gündem İsrail'e laf var ama ambargo yok! Gündem Erdoğan'ı bekledi ama sonuç alamadı Gündem Cemaat mi AKP mi? Paralel yargı nasıl kuruldu? Gündem