Petrol fiyatları yerinde sayıyor

Döviz piyasasında hareketlilik sürerken, petrol fiyatları yerinde sayıyor. Peki bu durum ne kadar sürecek? Açıklama Uluslararası Enerji Ajansı IEA Başkanı Fatih Birol'dan geldi. Birol, petrolün varil fiyatının 45 dolar seviyesinde seyredeceğini söyledi.

Abone ol

Petrolün varil fiyatı uzun süre 45 dolar civarında seyredecek.

Açıklama, enerji alanında dünyanın önemli kuruluşları arasında yer alan Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı IEA Başkanı Dr. Fatih Birol'dan geldi.

Avusturya'da yayınlanan Kurier gazetesine konuşan Birol, petrol fiyatlarının tekrar varil başına 100 dolar seviyesini aşıp aşmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Akaryakıt şirketlerin sadece bu yıl yatırımlarını beşte bir oranında azalttıklarını kaydeden Birol, "Petrolün varil fiyatının uzun bir süre 45 dolar seviyesinde seyredeceğini" söyledi.

Ucuz petrolün üretici şirketler için büyük problem olduğunu da kaydeden Birol, tarihin hiçbir döneminde yatırımlarda bu kadar güçlü bir azalma olmadığını da vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Rakamlar ve gerçekler Ekonomi Dolar tarihi rekora yakın başladı Ekonomi Köy korucularına 250 lira ek ödeme Ekonomi Dolar tarihi rekoruna yaklaştı Ekonomi