Silvan'da son durum

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı 10'uncu gününde. İlçeye hendek kazıp barikat kuran PKK'lılara yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Teröristlerin sızmalarını engellemek için ilçe dışına tank ve panzerler konulandırıldı. Son olarak 5 terörist daha öldürüldü. İlçe merkezine mayına karşı duyarlı kirpi adı verilen zırhlı araçlar sevk edildi. Mayın döşenme ihtimaline karşı yollar sürekli kontrol altında tutuluyor. Özel Harekat polisleri sivil halka zarar verilmemesi için operasyonu titizlikle yürütüyor.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. İlçede sokağa çıkma yasağı 10. gününe girdi.

Operasyonlar Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde yapılıyor. Mahallenin giriş ve çıkışları özel harekat polisleri tarafından kapatıldı. Tepelere askeri tank ve polis panzerleri konuşlandırıldı. İlçe merkezine mayına karşı duyarlı kirpi adı verilen zırhlı araçlar sevk edildi. Mayın döşeme ihtimaline karşılık yollar kontrol altında tutuluyor. Sinyal kesici Jammerler'la da teröristlerin saldırı planları engelleniyor.

Diyarbakır ve Batman'dan Silvan'a giden yollar da güvenlik birimlerinin kontrolü altında. Kırsaldan sızmaları engellemek için tank ve panzerle ilçe çevresinde görev yapıyor.

Teröristler bölgedeki esnafa da zarar veriyor. 100'e yakın esnafın iş yeri büyük zarar gördü.

Operasyonlarla ilgili Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı. Valilik, PKK'lıların tuzakladığı El Yapımı Patlayıcı'lardan sıçrayan şarapnel parçalarının ikisi çocuk olmak üzere 3 vatandaşımıza isabet ettiğini, yaralanan 3 kişinin Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirtti. Valilik, son olarak 5 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu.

Operasyonla ilgili PKK'ya yakın bazı haber sitelerinden "Halka helikopterlerle bomba atılıyor" propagandası yapıldı. Valilik, yönlendirme amacıyla yapılan bu haberlerin asılsız olduğunu vatandaşların bu haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanı Selami Altınok da operasyonların süreceğini açıkladı.

Öte yandan HDP'li İdris Baluken ve bazı milletvekilleri operasyonların sürdüğü mahallelere girmek istedi. Ancak polis izin vermedi.

ulusalkanal.com.tr

İşte OHAL ilan edilen Antalya'daki son gelişmeler Gündem Şehidi 15 bin kişi uğurladı! Gündem O CD'lerin aramalarda bulunmadığı ortaya çıktı Gündem Davutoğlu: Anayasa reformu daha çok güç kullanma arzusu ile yapılıyormuş gibi kanaat taşımayın Gündem