''Türkiye stratejik komşu''

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin önemli bir stratejik komşu olduğunu söyledi. AFAD'ın Irak'ta 11 bin kişilik bir kamp kuracağını belirten Barzani, her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin kendileri için önemli bir stratejik komşu olduğunu söyledi.

Duhok'taki Şarya Kampı'nı ziyaret eden Barzani "Türkiye'nin 11 bin kişilik bir kamp daha kuracağı haberi bizi sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Kamp çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini belirten Neçirvan Barzani, bir soru üzerine "Türkiye'yi önemli bir stratejik ortak gördüklerini, ilişkilerin daha da ilerleyeceğine inandığını" söyledi.

Barzani, 49 konsolosluk çalışanının serbest bırakılmasında herhangi bir katkılarının olmadığını da belirtti.

Öte yandan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Irak'taki peşmergelerin Kobani diye adlandırdıkları Ayn El Arap'a gelmeleri için Barzani'ye seslendi.

"Peşmergeleri Türkiye üzerinden göndersinler" diyen Müslim, "Bunu yapamıyorlarsa Türkiye'ye söylesinler, Kamışlı'daki YPG güçleri oradan geçsin" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

İlkokulda türbana CHP'den ilk açıklama geldi Gündem Mültecilerin tümü sayılamadı Gündem ''IŞİD'le takas yapıldı mı?'' Gündem 3 santral daha satılıyor! Gündem