Fidye için kaçırılan Suriyeli çocuktan iyi haber

ŞANLIURFA’da, 2 gün önce evlerinin önünden kaçırılan ve ailesinden 200 bin dolar fidye istenen 6 yaşındaki Suriyeli Muhammed Adnan Emin, polisin çalışması sonucu bir sokakta bulundu.

Abone ol

Eyyüpkent Mahallesi’nde oturan Suriyeli ailenin çocuğu Muhammed Adnan Emin, geçen cumartesi günü iddiaya göre evin önünde oynadığı sırada 3 kişi tarafından otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Bir süre sonra da ekmek fırını sahibi baba Ali Emin’i cep telefonundan arayan kişiler, "Oğlun elimizde, 200 bin dolar fidye vermezseniz, IŞİD’e teslim edeceğiz' tehdidinde bulundu. Bunun üzerine baba Ali Emin, polise başvurarak durumu anlattı ve yardım istedi.

ARKADAŞLARI YAKALANINCA ÇOCUĞU SOKAĞA BIRAKTI

Olay yerinde inceleme başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, çocuğu kaçıranların eşkalini belirledi. Detaylı incelmede küçük çocuğu kaçıran kişilerden birinin fırında çalışan bir işçi olduğu belirlendi. Diğer 2 kişinin de kimliğini belirleyen polis, düzenlediği operasyonda Suriye uyruklu Musa E. ile Ahmet A.'yı gözaltına aldı. Suriyelilerin yakalandığını öğrenen diğer şüpheli ise çocuğu evin yakınındaki bir sokağa bırakarak kaçtı.

Polisin sokakta tek başına bulduğu çocuk babası Ali Emin’e teslim edildi. Oğluna gözyaşları içerisindesarılan baba Ali Emin, polislere teşekkür etti. Gözaltına alınan 2 şüpheliyi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulayan polis, diğer şüphelinin bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor. DHA

Otomobil TIR'a çarptı: 2 ölü, 2 yaralı Yurt Gaziantep'te PTT şubesinde silahlı soygun Yurt Çıldır Gölü buz tuttu! Yurt İstanbul'da bir minibüs havada asılı kaldı Yurt