Dolar bugün kaç lira oldu (24 Mart 2019 Pazar güncel dolar fiyatları - Dolar kuru neden yükseliyor?)

Dolar/TL düne 5.46 civarında başladıktan sonra en yüksek 5.85'i test etti. Kur bugün 5.7617 seviyesinde işlem görüyordu. Euro/TL ise 6.60'ın üzerini gördü. Merkez Bankası, 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verdi. Bankalar, TCMB’den fonlamayı yüzde 24 yerine yüzde 25.5 seviyesindeki ON repo ile sağlayacak. Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, dolarla ilgili ulusal.com.tr'ye değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, ulusal.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Trump'ın '52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi' sözlerine Erdoğan'dan verilen yanıtta 'Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir' sözü yatırımcılar tarafından yeni bir jeopolitik krizin başlangıcı olarak algılandığı için kurda yukarı hareketler başladı." ifadelerini kullanmıştı.

DOLAR NE KADAR

Dolar/TL düne 5.46 civarında başladıktan sonra en yüksek 5.85'i test etti. Kur saat 01:18 itibariyle 5.7617 seviyesinde işlem görüyordu. Euro/TL ise 6.60'ın üzerini gördü.

MERKEZ BANKASI'NIN HAMLESİ

Merkez Bankası, 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verdi. Bankalar, TCMB’den fonlamayı yüzde 24 yerine yüzde 25.5 seviyesindeki ON repo ile sağlayacak.

TCMB'den atılan bu adım sonrasında dolar/TL ilk tepki olara 5.55'e geriledi, ancak bu düşüş kısa sürdü. Kur, TCMB'nin hamlesi sonrasında dakikalar içerisinde yeniden 5.70'in üzerine çıktı.

ulusal.com.tr

Ekonomist Uğur Civelek'ten dolar kuru yorumu (Dolar kuru neden yükseliyor?) Ekonomi O bankalara döviz incelemesi! BDDK'dan JP Morgan açıklaması Ekonomi Maaşı ödenmeyen çalışanlar ne yapabilir? Ekonomi AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan döviz kurları açıklaması (Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru neden yükseliyor?) Ekonomi