''Karayolları'' için kritik karar

Karayollarında çalışan taşeron işçileri hükümetle masaya oturacak. Taleplerini son kez seslendirmek için Ankara'ya gelen işçilerin girişimleri sonuç verdi. Hükümetinin dört bakanı ile Yol iş temcilerinin katılacağı bir komisyon haftaya kurulacak ve işçilerle ilgili son karar buradan çıkacak. Ulusal Kanal'a değerlendirmede bulunan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bu zamana kadarki gelinen noktaların en iyisi” ifadesini kullandı.

Abone ol

Karayolları işçilerinin taşeron sistemine karşı kararlı mücadelesi sonuç verdi. Hükümet temsileri ile sendika yöneticileri haftaya toplanacak komisyonda bir araya gelecek.

Karayolları Genel Müdürlüğünün asıl işçisi olduğu üç yıl önce yargı kararıyla onanan yaklaşık 10 bin işçi için karar aşamasına geçiliyor. Son olarak Ankara'ya gelen karayolları işçilerinin hükümetten talep ettikleri komisyon haftaya toplanacak.

Komisyonda, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yer alacak. Karayolları işçileri adına da Yol İş temsilcileri masaya oturacak.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü belirtti. Gelinen aşamanın önemli olduğunun altını çizdi. Atalay "Bugüne kadar gelinen noktaların en iyisi. İlk defa böyle bir komisyon kuruldu.Taraflar bu işe evet dedi, ilk defa başbakan komisyonu kurun çalışın dedi. Olmuyorsa da kapı kapı en önde gidip kavga etmeye devam ederiz" dedi.

Komisyonla ilgili kararın çıkması üzerine Yol-İş Sendikası da bakanlar hakkında hazırladığı suç duyurusunu erteledi.

ulusalkanal.com.tr

Üreticiyi kış vurdu, umutlar suya düştü Ekonomi DİSK'ten tazminat çıkışı Ekonomi Tekne devi Antalya'yı sevdi Ekonomi Birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi! Ekonomi